Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ έρχεται στα Village Cinemas από 28 Σεπτεμβρίου 2023

Κυκλοφορεί επιτέλους η ταινία “The Creator” στη χώρα μας με τον τίτλο “Ο Δημιουργός”. Μια πρώτη ματιά της προβλήθηκε στο CinemaCon στις 26 Απριλίου 2023, με τον Anthony D’Alessandro του Deadline Hollywood να επαινεί το production design, λέγοντας ότι έκανε το “Blade Runner να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι”. Τότε ήταν που ανακοινώθηκε επίσης ότι ο τίτλος μετονομάστηκε από True Love σε The Creator.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Gareth Edwards εξήγησε αργότερα γιατί άλλαξε ο τίτλος, λέγοντας ότι «ακουγόταν υπερβολικά σαν ρομαντική κομεντί και αυτό το μήνυμα θα προκαλούσε σύγχυση στο κοινό που πιθανόν δεν ήταν εξοικειωμένο με την πλοκή ή το τρέιλερ της ταινίας».

Το teaser τρέιλερ της ταινίας, το οποίο είχε ως μουσική ένα remix του “Dream On” των Aerosmith, έκανε πρεμιέρα στο διαδίκτυο στις 17 Μαΐου 2023. Το επίσημο τρέιλερ κυκλοφόρησε στις 17 Ιουλίου 2023, τρεις ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας των SAG-AFTRA (Σωματείο Ηθοποιών Αμερικής) του 2023.
Ο James Whitbrook του Gizmodo και ο EJ Tangonan του JoBlo.com βρήκαν την κίνηση καθόλου συμπτωματική, αλλά μάλλον εσκεμμένη, δεδομένων των ομοιοτήτων μεταξύ της υπόθεσης της ταινίας και των φόβων της SAG-AFTRA για τα κινηματογραφικά στούντιο που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να αναπαράγουν τα χαρακτηριστικά των ηθοποιών χωρίς να τους αποδίδουν όμως καμία αποζημίωση. Ο Edwards συμφώνησε με αυτήν την άποψη.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας The Creator όπως τη διαβάζουμε στην περιγραφή του επίσημου trailer είναι η εξής: “Ο Joshua (Washington), ένας σκληροτράχηλος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάµεων που θρηνεί την εξαφάνιση της συζύγου του (Chan), επιστρατεύεται για να βρει και να σκοτώσει τον Δηµιουργό, τον µόνιµα ασύλληπτο αρχιτέκτονα ενός προγράµµατος Τεχνητής Νοηµοσύνης που έχει κατασκευάσει ένα µυστηριώδες όπλο µε τη δύναµη όχι µόνο να τερµατίσει τον πόλεµο αλλά και να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Ο Joshua µαζί µε µία οµάδα από ελίτ µυστικούς πράκτορες θα διανύσουν εχθρικά εδάφη και θα βρεθούν στη σκοτεινή καρδιά µιας περιοχής που κατοικείται από «πλάσµατα» Τεχνητής Νοηµοσύνης. Εκεί θα ανακαλύψουν πως το θανάσιµο όπλο που µπορεί να καταστρέψει τον κόσµο δεν είναι παρά ένα δηµιούργηµα Τεχνητής Νοηµοσύνης µε τη µορφή µικρού παιδιού (Voyles).”

Στη νέα ταινία σε σκηνοθεσία Gareth Edwards παίζουν οι:
John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Madeleine Yuna Voyles, Marc Menchaca και Mackenzie Lansing.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).