Ποιο είδος γυμναστικής αγαπάει περισσότερο την επιδερμίδα μας;

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports διαπιστώνει ότι οι προπονήσεις με βάρη μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της επιδερμίδας μας.

Η προπόνηση με αντιστάσεις που αποσκοπεί στη μυϊκή ενδυνάμωση βελτιώνει την εικόνα της επιδερμίδας μας περισσότερο από την αερόβια άσκηση. Δεδομένου ότι προηγούμενες μελέτες ανέφεραν πως η αερόβια άσκηση μπορεί να βελτιώσει το χόριο του δέρματος που περιλαμβάνει τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα και στηρίζει την επιδερμίδα, στη νέα μελέτη οι ερευνητές επιδίωξαν να φανεί αν η προπόνηση με αντίσταση θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα.
Στη μελέτη έλαβαν μέρος 56 άνθρωποι μέσης ηλικίας που περνούσαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας καθισμένοι. Οι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στους μισούς από τους συμμετέχοντες να κάνουν ποδήλατο για 30 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα για 16 εβδομάδες. Οι υπόλοιποι έκαναν προπόνηση με βάρη για το ίδιο χρονικό διάστημα. Και τα δύο είδη άσκησης βελτίωσαν την εικόνα του δέρματος των συμμετεχόντων, ωστόσο οι προπονήσεις με βάρη κέρδισαν προβάδισμα, καθώς κατάφεραν να πυκνώσουν το δερματικό στρώμα. «Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι η άσκηση με αντιστάσεις είχε πιο θετικές επιδράσεις» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Satoshi Fujita.