Skin icing: Το νέο trend στην περιποίηση προσώπου

Το skin icing, αξιοποιώντας τη δύναμη του πάγου, συμβάλλει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας, στη μείωση της ερυθρότητας και στην αντιμετώπιση των εξανθημάτων του δέρματος.

Όταν το δέρμα εκτίθεται στον πάγο, η ροή του αίματος μειώνεται στιγμιαία. Στη συνέχεια, όταν το δέρμα θερμαίνεται τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται. Η παγοθεραπεία μπορεί να καταπραΰνει το ερεθισμένο ή ευαίσθητο δέρμα. Επίσης, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ερυθρότητας και στη βελτίωση της υφής του δέρματος. Ακόμη, η εφαρμογή του πάγου μπορεί να βοηθήσει ώστε τα προϊόντα περιποίησης να διεισδύσουν πιο αποτελεσματικά.

Πώς γίνεται
Ξεκινάμε με τον συνηθισμένο καθαρισμό του προσώπου μας ώστε να απομακρύνουμε το μακιγιάζ κτλ. Σε στεγνό δέρμα κάνουμε πρώτα μία δοκιμή σε μία μικρή περιοχή, πριν το εφραμόσουμε σε όλο το πρόσωπο. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση. Χρησιμοποιούμε πάγο που τον τυλίγουμε σε μεβράνη ή σε ύφασμα (λεπτό). Κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις απαλά, σε διάφορες περιοχές του προσώπου μας. Καλό είναι να φροντίζουμε αυτή η διαδικασία να μην υπερβαίνει τα 10 λεπτά τη φορά, ώστε να αποφύγουμε την υπερβολική έκθεση στο κρύο. Μετά, μπορούμε να συνεχίσουμε με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, εφαρμόζοντας τα προϊόντα μας σε δροσερό δέρμα.

Όσοι επιλέγουν το skin icing λένε ότι αισθάνονται το δέρμα τους πιο σφιχτό και ότι μειώνεται η ερυθρότητα. Ακόμη, νιώθουν την επιδερμίδα τους αναζωογονημένη. Θα δοκιμάζατε αυτό το trend;