Βack to school: Η πιο γλυκιά επιστροφή!

Είστε πανέτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά; Ανυπομονησία, άγχος, προβληματισμοί  για το αν έχετε κάνει τσεκ σε όλα… Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει πολύ γλυκιά όχι μόνο την επιστροφή στην καθημερινότητα αλλά και όλη τη χρονιά!

Μέλι, ένας θησαυρός στην κουζίνα σας!
Το μέλι έχει έναν μαγικό συνδυασμό που το κάνει να ξεχωρίζει: Είναι πάρα πολύ εύγευστο και ταυτόχρονα πάρα πολύ θρεπτικό! Λόγω αυτού του συνδυασμού είναι ιδανικό  για τα παιδιά και μπορούμε να το εντάξουμε τόσο στο πρωινό τους όσο και σε σνακ. Χρησιμοποιώντας το μέλι μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα πολλά επιδόρπια για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Ήξερες ότι…

Το μέλι περιέχει μέταλλα, βιταμίνες, πρωτεΐνες, οργανικά οξέα, φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα και ένζυμα. Έχει αντιφλεγμονώδη, ηπατοπροστατευτική και αντικαταθλιπτική δράση.

– Το μέλι περιέχει ουσίες που συμβάλλουν στην απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του σκελετού και των οστών και των δοντιών.

– Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού γιατί έχει αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση.

Εύκολες, υγιεινές και απολαυστικές προτάσεις από τη Regina Foods

Αβγοφέτες με μέλι και φρούτα: Το τέλειο πρωινό!

Τα παιδιά αποφεύγουν το πρωινό επειδή το βρίσκουν βαρετό; Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε και δεν θα παραλείπουν ποτέ το πρωινό τους γεύμα!

Θα χρειαστείτε:

Ελληνικό Πευκόμελου Θάσου
2 αβγά
4 φέτες του τοστ ή λεπτοκομμένες φέτες ψωμιού σίκαλης
3 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές γάλα
Φρούτα της επιλογής σας και ξηρούς καρπούς

Πώς γίνεται:

Σε ένα βαθύ πιάτο, χτυπάμε τα αβγά καλά και προσθέτουμε το γάλα.

Βάζουμε κάθε φέτα μέσα στο πιάτο και από τις δύο πλευρές ώστε να απορροφήσει το μίγμα μας.

Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις λιώσει τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού. Αφήνουμε για 1 λεπτό τη μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε.

Αφαιρούμε από τη φωτιά τις φέτες και βάζουμε σε καθεμία δύο κουταλιές Ελληνικό Πευκόμελο Θάσου.

Προσθέτουμε κομμένα φρούτα της επιλογής μας και ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε!

Why not?
Μπορείτε να φτιάξετε σάντουιτς με αβγοφέτες. Η γέμιση θα έχει μέλι, κομμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Μελένια μπισκότα: Για κάθε ώρα της ημέρας!

Ελληνικό Μέλι (250 γρ.)
2 αβγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο

Πώς γίνεται:

-Λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια το χτυπάμε μαζί με το μέλι στο μίξερ.
-Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-Ρίχνουμε τώρα το αλεύρι και ανακατεύουμε.
-Φτιάχνουμε μικρά μπισκοτάκια σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα.
-Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα μπισκότα μας για περίπου 10 λεπτά και είναι έτοιμα!

Παστέλι: Ό,τι πρέπει για το διάλειμμα!
Το παστέλι είναι μια πολύ καλή επιλογή για μικρούς και μεγάλους, γιατί είναι φτιαγμένο από μέλι και σουσάμι! Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, και σίδηρο. Και κάτι ακόμα: Είναι πολύ τονωτικό και μας δίνει ενέργεια για να συνεχίσουμε το απαιτητικό πρόγραμμά μας.

Η «ΚΥΨΕΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» στην Αγορά Μοδιάνο
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπωνύμια της Θεσσαλονίκης ανανεώθηκε και επανασυστήθηκε στους ανθρώπους της πόλης και στους επισκέπτες της.

Ενώνοντας παρελθόν, παρόν και μέλλον, η Αγορά Μοδιάνο διατηρεί αναλλοίωτο τον ιστορικό και αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα, αναγεννάται ως μία σύγχρονη, πολυπολιτισμική αγορά τροφίμων που «μιλάει» στον καταναλωτή του σήμερα, φιλοξενώντας το αύριο της γαστρονομίας κάτω από τη στέγη της…
…. Και αν η κορωνίδα των γεύσεων είναι η γλυκιά, τότε το στέμμα ανήκει δικαιωματικά στη Regina Foods! Την εταιρεία που από το 1958 επεξεργάζεται, τυποποιεί και συσκευάζει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως μέλι, παστέλια Κυψέλη, μαρμελάδες Frulita, γλυκά κουταλιού και γλυκόζη Regina. Στο νέο της κατάστημα στην Αγορά Μοδιάνο, η ποιότητα είναι ο βασιλιάς και η ποικιλία συνοδοιπόρος του επισκέπτη, που μέσα από την περιπλάνησή του ανάμεσα στα ράφια ανακαλύπτει τη γλυκιά πλευρά της πατρίδας μας!