Yorgo Constantine: Ο ηθοποιός του Fast Five γράφει ταινία που διαδραματίζεται στην Ελλάδα

Ο Yorgo Constantine, ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο Fast Five της σειράς ταινιών Fast and Furious αλλά και στο Live Free or Die Hard του Die Hard και σε πολλές ακόμα επιτυχίες, βρέθηκε στην Ελλάδα και παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Χρήστο Αρφάνη, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Yorgo Constantine: “Έχω γράψει τέσσερα σενάρια, δύο με συνεργάτες, δύο μόνος μου. Και αυτή τη στιγμή, έχω ένα σενάριο που δουλεύω τώρα για να το κάνω -και το έγραψα- και το μισό από αυτό διαδραματίζεται στην Ελλάδα, γιατί θέλω να βεβαιωθώ ότι θα επιστρέψω και θα μείνω στην Ελλάδα για να το κάνω ταινία”.

Τι σας ώθησε να γράψετε ένα σενάριο για την Ελλάδα; Ήταν ο ουρανός ή ο ήλιος ή κάτι άλλο που έχει η Ελλάδα και δεν έχετε βρει πουθενά αλλού;

Είμαι Έλληνας. Η οικογένειά μου. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας. Θέλω να είμαι εδώ. Ναι, θέλω να είμαι στην Ελλάδα. Είπα, λοιπόν, είναι εύκολο αν γράψω μια ταινία και να διαδραματίζεται στην Ελλάδα.

Διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα ή στη σύγχρονη Ελλάδα;

Στη σύγχρονη, σημερινή Ελλάδα.

Η σύγχρονη Ελλάδα διαφέρει αρκετά από την αρχαία Ελλάδα. Τι σας ενέπνευσε να γράψετε μια ιστορία που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Ελλάδα;

Η τοποθεσία να είναι στην Ελλάδα. Δεν ήθελα να είναι στην Ιταλία. Δεν ήθελα να είναι στη Γαλλία. Δεν ήθελα να είναι στην Αμερική. Ήθελα να είναι στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα πράγματα. Είναι πολύ όμορφα. Η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος.

Χρήστος Αρφάνης και Yorgo Constantine

Πηγές

Yorgo Constantine, αποκλειστική συνέντευξη του ηθοποιού


https://www.imdb.com/name/nm0176085/
https://www.imdb.com/search/title/?companies=co0887255