Η LG πρωτοπορεί στην ασφάλεια λογισμικού αυτοκινήτου

Η επόμενη γενιά οχημάτων θα είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μέσο μεταφοράς. Στο εγγύς μέλλον τα αυτοκίνητα θα είναι ταυτόχρονα έξυπνες συσκευές και χώρος ψυχαγωγίας, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες, όπως αυτόνομη οδήγηση, μεγάλα δεδομένα, τεχνητή νοημοσύνη (AI), cloud computing και λύσεις ασύρματων δικτύων.

Επιπλέον, το “software-defined vehicle” (SDV) θα γίνει ο κανόνας, με λειτουργικά συστήματα που θα επιβλέπουν όλες τις πτυχές της ψυχαγωγίας, της άνεσης και της ασφάλειας των επιβατών. Με τη μετάβαση από το hardware στο software αυξάνεται η σημασία της κυβερνοασφάλειας των οχημάτων, ένα θέμα που οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες και οι καινοτόμοι κατασκευαστές εξαρτημάτων όπως η LG λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους.

Η LG, ένας σημαντικός πάροχος προηγμένων εξαρτημάτων αυτοκινήτων, καταβάλλει
συνεχείς προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για τις καινοτόμες λύσεις που αναπτύσσει. Το 2021, η LG εξαγόρασε την Cybellum, μια ισραηλινή εταιρεία λογισμικού με τεχνογνωσία στη διερεύνηση ευπαθειών στην κυβερνοασφάλεια των αυτοκινήτων. Το 2022, η LG υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τις κορεατικές εταιρείες LG U+ και CryptoLab, για μια συνεργασία στον τομέα της post-quantum κρυπτογραφίας (PQC). Αυτές οι τεχνολογίες αιχμής πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε τομείς που απαιτούν αυστηρή κυβερνοασφάλεια, όπως οι πληρωμές εντός του οχήματος, οι υπηρεσίες V2X και οι υπηρεσίες OTA.