ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ: Από 19 Οκτωβρίου 2023 στα Village Cinemas

Η νέα ταινία του Martin Scorsese με τον Leonardo DiCaprio, τον Robert De Niro και πολλούς άλλους σπουδαίους ηθοποιούς, κυκλοφορεί σήμερα 19 Οκτωβρίου 2023 στα Village Cinemas.

Σε ένα δελτίο τύπου πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, ο Σκορσέζε είπε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτέλους ξεκινήσαμε την παραγωγή στο Killers of the Flower Moon στην Οκλαχόμα. Το να μπορούμε να πούμε αυτήν την ιστορία στη χώρα όπου έγιναν αυτά τα γεγονότα είναι απίστευτα σημαντικό και κρίσιμο για να μας επιτρέψει να απεικονίσουμε μια ακριβή απεικόνιση της εποχής και των ανθρώπων. Είμαστε ευγνώμονες στην Apple, το Γραφείο Κινηματογράφου και Μουσικής της Οκλαχόμα και το The Osage Nation, ειδικά όλους τους συμβούλους Osage και τους πολιτιστικούς συμβούλους μας, καθώς προετοιμαζόμαστε για αυτό το γύρισμα. Είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζω να δουλεύω με το τοπικό καστ και το συνεργείο μας για να ζωντανέψουμε αυτή την ιστορία στην οθόνη και να απαθανατίσουμε μια εποχή στην αμερικανική ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί”.

Η επίσημη περίληψη της ταινίας όπως την διαβάζουμε στην περιγραφή του trailer είναι η εξής: Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920 όπου τα μέλη της φυλής Οσέιτζ που είχε πλουτίσει λόγω του πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γη τους αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Οι κτηνώδεις αυτές δολοφονίες έμειναν στην Ιστορία ως Κράτος του Τρόμου.

 

Το Killers of the Flower Moon είναι σε σκηνοθεσία Martin Scorsese με τους: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, John Lithgow, Cara Jade Myers, Brendan Fraser, Jillian Dion, Janae Collins, William Belleau, Jason Isbell, Louis Cancelmi, Scott Shepherd, Pat Healy.

Πηγές

Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).