Οι πιο κουλ περιοχές στον κόσμο – Ανάμεσά τους και μια “γειτονιά” της Αθήνας!

Μια συνοικία της Αθήνας βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου! Είναι μποέμ, έχει πολλή ζωντάνια και αντισυμβατικό χαρακτήρα.

Τα Εξάρχεια είναι από τις πιο παλιές συνοικίες της Αθήνας και φέτος βρέθηκαν στην 31η θέση της λίστας του Time Out με τις πιο κουλ περιοχές του κόσμου για το 2023.

«Μια ιστορικά ριζοσπαστική γειτονιά, τα Εξάρχεια γίνονται όλο και περισσότερο τουριστικό hotspot – αλλά ο αντιστασιακός χαρακτήρας της δεν έχει χαθεί ακόμα. Εξακολουθεί να είναι ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται ακτιβιστές και αναρχικοί, είτε σε στέκια όπως ο Λόφος του Στρέφη είτε σε οποιοδήποτε από τα μπαρ και τις καφετέριες που βρίσκονται στους δρόμους του», αναφέρει χαρακτηριστικά το Time Out.
Επίσης, αναφέρεται ότι η κεντρική πλατεία των Εξαρχείων έχει μακρά ιστορία ως τόπος συγκέντρωσης και διαδηλώσεων, προτρέποντας το κοινό να πάρει μια γεύση από την άναρχη underground κουλτούρα της Ελλάδας. Πέρσι, στη λίστα με τις πιο κουλ περιοχές του κόσμου βρισκόταν το Παγκράτι!

Στην κορυφή της λίστας
Το Λορέλες στην πολυσύχναστη πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας βρίσκεται στην πρώτη θέση!  Διατηρεί τον λατινοαμερικάνικο χαρακτήρα του και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Εκεί τα βράδια κινούνται στους ρυθμούς της σάλσα, οι άνθρωποι χορεύουν και διασκεδάζουν ακόμα και στους δρόμους!

Η δεύτερη θέση μας ταξιδεύει στο πανέμορφο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και συγκεκριμένα στο Σμίθφιλντ. Εκεί συναντιούνται «η παράδοση με τον ακτιβισμό». Η καταλληλότερη περίοδος του χρόνου για να βρεθεί κανείς εκεί σύμφωνα με το Time Out είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, καθώς τότε διεξάγεται ένα 2ήμερο φεστιβάλ μουσικής με άφθονη μπύρα και διασκέδαση.

Στην τρίτη θέση συναντάμε την Καραμπανσέλ στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Έχει χαρακτηριστεί “Σόχο της Ιβηρικής χερσονήσου”! Ακολουθεί η Χάβεν στην Κοπεγχάγη της Δανίας και η Σεούνγκ Βαν στο Χονγκ Κονγκ.