ΠΕΝΤΕ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟΥ ΦΡΕΝΤΙ, από 26 Οκτωβρίου 2023 στα Village Cinemas

Η ταινία, βασισμένη στα δημοφιλή video games με το ίδιο όνομα, επιτέλους κυκλοφορεί!

Το Five Nights At Freddy’s (που κυκλοφορεί στη χώρα μας με τον τίτλο ΠΕΝΤΕ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟΥ ΦΡΕΝΤΙ) επιτέλους στους κινηματογράφους. Οι fans περίμεναν με ανυπομονησία την κυκλοφορία της ταινίας αφού στις 7 Μαΐου 2023, μια φερόμενη ως διαρροή του πρώτου τρέιλερ της ταινίας κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αποδείχτηκε αληθινή όταν η Universal και η Blumhouse ξεκίνησαν να καταργούν διάφορα αντίγραφα του τρέιλερ. Ο Cawthon εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη διαρροή του τρέιλερ λόγω της φαινομενικής ημιτελούς κατάστασής του, αν και ευχαρίστησε τους θαυμαστές που αρνήθηκαν να το παρακολουθήσουν και βοηθούσαν με τις αναφορές του παράνομου περιεχομένου.

Το πρώτο τρέιλερ κυκλοφόρησε επίσημα μετά τη διαρροή τελικά στις 17 Μαΐου, αποκαλύπτοντας τις πρώτες επίσημες ματιές του Φρέντυ Φάζμπιρ, της Μπόνι, της Τσίκα και του Φόξυ στην ταινία. Ο Oli Welsh του Polygon συνέκρινε την εμφάνιση της ταινίας και τα σχέδια των animatronics με εκείνα των video games.

Η επίσημη πλοκή της ταινίας όπως τη διαβάζουμε στην περιγραφή του τρέιλερ είναι η εξής: “Μπορείς να επιβιώσεις πέντε νύχτες; Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός ταλαιπωρημένου νυχτοφύλακα, ο οποίος ξεκινά να εργάζεται στην πιτσαρία Φρέντι Φάζμπεαρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του μέρας στη δουλειά, συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στου Φρέντι θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νόμιζε. Το επιτυχημένο και ανατριχιαστικό παιχνίδι τρόμου μετατρέπεται σε μια κινηματογραφική ταινία που θα σας παγώσει το αίμα αφού η Blumhouse – παραγωγός εταιρεία των M3GAN, Νεκρό Τηλέφωνο και Ο Αόρατος Άνθρωπος- μεταφέρει το Πέντε Νύχτες στου Φρέντι στη μεγάλη οθόνη.”

https://www.youtube.com/watch?v=mYtB_TBMSYk

Το Five Nights At Freddy’s είναι σε σκηνοθεσία Emma Tammi με τους Josh Hutcherson, Matthew Lillard, Mary Stuart Masterson, Elizabeth Lail, Jessica Blackmore, Jade Kindar-Martin.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).