Ποια εταιρία απειλεί την Tesla;

Η πρώτη θέση στην κατάταξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ίσως σύντομα να μην ανήκει στην Tesla. Η BYD, που υποστηρίζεται από την Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, σκοπεύει να την εκθρονίσει. Θα τα καταφέρει;

Η Tesla πούλησε 435.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το περασμένο τρίμηνο, ενώ η BYD πούλησε 431.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία. Αυτή η μικρή διαφορά δείχνει ότι η BYD θα μπορούσε να ξεπεράσει τον αντίπαλό της. Μάλιστα, η BYD είναι ήδη πολύ μπροστά στις συνολικές πωλήσεις, καθώς πούλησε πάνω από 800.000 αυτοκίνητα το περασμένο τρίμηνο, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από την Tesla.

Τι συμβαίνει με την Tesla;

Οι πωλήσεις της Tesla στο τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 6,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Βέβαια ο Μασκ είχε προειδοποιήσει ότι οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις σε εργοστάσια παραγωγής είναι πιθανό να οδηγήσουν σε χαμηλότερες παραδόσεις για το υπόλοιπο του έτους. Η Tesla φαίνεται πως απογοητεύει και έχει μειωθεί η ζήτηση, ενώ τώρα ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του αυτοκινήτου της Model Y για την κινεζική αγορά η οποία προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερη επιτάχυνση και νέο φωτισμό περιβάλλοντος χωρίς επιπλέον κόστος από το βασικό μοντέλο.

Η BYD θα επικρατήσει;

Η BYD έχει ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της στην Κίνα, καθώς διαθέτει πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα. Πρόσφατα ξεπέρασε τη Volkswagen ως η κορυφαία μάρκα αυτοκινήτων στην Κίνα. Η ΒΥD επεκτείνεται όμως και εκτός Κίνας και είναι η μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε αγορές όπως η Ταϊλάνδη και η Σιγκαπούρη. Επιπλέον, παρουσιάζει επέκταση σε ανεπτυγμένες αγορές όπως η Ευρώπη. Η Κίνα κατάφερε να ξεπεράσει την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εξαγωγός αυτοκινήτων στον κόσμο!