ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΓΚΡΙΖΛΙ: Πρεμιέρα 12 Οκτωβρίου 2023 στα Village Cinemas

Στην ταινία Το Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι σε σκηνοθεσία Natalya Nilova και σενάριο Vasiliy Rovenskiy & Pavel Vinogradov, που κυκλοφορεί στη χώρα μας με μεταγλώττιση, δίνουν τη φωνή τους οι Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Τερζάκης, Τάκης Σακελλαρίου, Χρήστος Λαγκούσης, Τάσος Νταπαντάς, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Μυρτώ Ναούμ.

Η επίσημη περίληψή της είναι η εξής: “Οι μέρες περνούν μες στη χαλάρωση για τον αξιαγάπητο αρκούδο Μικ Μικ και τον πανέξυπνο λαγό Όσκαρ. Αλλά δεν είναι γραφτό τους να απολαύσουν την ηρεμία τους για πολύ καιρό, γιατί ξαφνικά η περιπέτεια τούς χτυπά την πόρτα: μια μέρα, το κλάμα ενός μωρού -ενός γλυκύτατου νεογέννητου αρκουδομωρού- ακούγεται κοντά στο σπίτι τους κι εκείνοι δεν πιστεύουν στα αφτιά τους – άλλη μια λανθασμένη μωρό-παράδοση από τον πελαργό έχει γίνει πια δικός τους μπελάς!
Σύντομα οι δυο τους, με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων, θα βάλουν μπρος για να παραδώσουν το μωρό στους γονείς του στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν θέλουν όλοι να φτάσουν στον προορισμό τους… Ένας παμπόνηρος γύπας, που έχει τα δικά του σχέδια για το δάσος, θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει και τους στήνει διάφορες παγίδες, αλλά θα τα βρει σκούρα με τη συγκεκριμένη τρελοπαρέα.”

Η ταινία αποτελεί sequel του The Big Trip που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα στην Τουρκία στις 12 Απριλίου 2019 και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στη Ρωσία στις 27 Απριλίου. Ήταν μια εμπορική επιτυχία, με εισπράξεις 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία και 7,1 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Η ευρωπαϊκή χώρα που της χάρισε τα περισσότερα κέρδη ήταν η Ολλανδία με 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία κυκλοφόρησε σε DVD στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Lionsgate στις 14 Ιανουαρίου 2020, με μια αγγλική μεταγλώττιση με τον Pauly Shore και τον Drake Bell στους βασικούς ρόλους.

Πηγές
https://www.imdb.com/title/tt9719256/https://www.filmy.gr/movies-database/big-trip-2-special-delivery/https://youtu.be/BkTGPue84nk?si=cW1n928kkGkq5w8bhttps://www.imdb.com/title/tt7403614/https://www.boxofficemojo.com/title/tt7403614/https://tass.ru/kultura/9961247

Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).