Το “πιο περίεργο και χαρισματικό” ελληνικό νησί!

Σε ποιο ελληνικό νησί θεωρείτε πως μπορούν να αποδοθούν αυτοί οι χαρακτηρισμοί;

Βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο και καταλαμβάνει την 7η θέση στην κατηγορία «Προορισμοί με την καλύτερη αξία» της πολυαναμενόμενης έκδοσης του Lonely Planet, «Best in Travel 2024», που μόλις κυκλοφόρησε! Η Ικαρία συγκαταλέγεται στους 50 κορυφαίους προορισμούς για το 2024!
Στο αφιέρωμα αναφέρεται μεταξύ άλλων για το πανέμορφο ελληνικό νησί ότι «το ιδιόμορφο έδαφός του διαθέτει εντυπωσιακά δασώδη φαράγγια, βραχώδη σεληνιακά τοπία και κρυμμένες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Το ανεξάρτητο πνεύμα της Ικαρίας, η μοναδική κουλτούρα της (με τα χαρακτηριστικά σπίτια που μοιάζουν με βράχους), ο νυχτερινός τρόπος ζωής και τα ξέφρενα πανηγύρια προέκυψαν μέσα από αιώνες απομονωμένης ζωής κάτω από τη συνεχή απειλή των πειρατών και των ξένων εισβολέων».

Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται, επίσης, οι Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, η Πολωνία, η Νικαράγουα, τα ρωμαϊκά συνοριακά οχυρά του Δούναβη στην Ρουμανία, η περιοχή Οτάγκο στην Νέα Ζηλανδία, η Αίγυπτος, η Αλγερία, η Νορμανδία και τα νυχτερινά τρένα στην Ευρώπη.

«Απίστευτοι προορισμοί που πρέπει να γνωρίσετε»
Όπως τονίζουν οι εκδότες, η συγκεκριμένη ετήσια ειδική έκδοση σηματοδοτεί την 50η επέτειο από τη δημιουργία του ομίλου και συνιστά έναν «ολοκληρωμένο και εμπνευστικό κατάλογο 50 απίστευτων προορισμών που πρέπει να γνωρίσετε στη διάρκεια του επόμενου έτους, ένα μείγμα από αναδυόμενες περιοχές, μέρη που έχουν υποτιμηθεί ή συχνά παραβλέπονται και ήδη γνωστούς προορισμούς που προβάλλονται με φρέσκια ματιά».
Τον κατάλογο έχει συντάξει ομάδα ειδικών, που απαρτίζεται από τους τακτικούς συνεργάτες του οδηγού αλλά και επιφανείς εκπροσώπους της ταξιδιωτικής και τουριστικής κοινότητας, η οποία επιλέγει 10 κορυφαίους προορισμούς στις επιμέρους κατηγορίες Χώρες, Περιφέρειες, Πόλεις, Προορισμοί με την καλύτερη αξία και Προορισμοί για βιώσιμα ταξίδια. Κάθε ένας από τους προτεινόμενους προορισμούς συνοδεύεται από την αναλυτική παρουσίαση των επιλογών που προσφέρει και των τρόπων πρόσβασης σε αυτόν, καθώς και από πολλές χρηστικές πληροφορίες για την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία.

Patagonia

Δείτε τους προορισμούς που προτείνονται για το 2024 και πάρτε ιδέες για τα επόμενα ταξίδια σας!

“Lonely Planet’s best in travel 2024”

Κατηγορία: Sustainable

 1. Spain
 2. Patagonia, Argentina and Chile
 3. Greenland
 4. Wales Trails
 5. The Portuguese Way, Caminho Portgues de Santiago
 6. Palau
 7. Hokkaido, Japan
 8. Ecuador
 9. Baltic Trails of Estonia, Latvia and Lithuania
 10. South Africa’s Eco Lodges

Κατηγορία: Value

 1. The Midwest, USA
 2. Poland
 3. Nicaragua
 4. Danube Limes, Bulgaria and Romania
 5. Normandy, France
 6. Egypt
 7. Ikaria, Greece
 8. Algeria
 9. Southern Lakes and Central Otago, New Zealand
 10. Night trains of Europe
Nairobi

Κατηγορία: Cities

 1. Nairobi, Kenya
 2. Paris, France
 3. Montreal, Canada
 4. Mostar, Bosnia
 5. Philadelphia, USA
 6. Manaus, Brazil
 7. Jakarta, Indonesia
 8. Prague, The Czech Republic
 9. Izmir, Turkey
 10. Kansas City, Missouri
Mongolia

Κατηγορία: Country

 1. Mongolia
 2. India
 3. Morocco
 4. Chile
 5. Benin
 6. Mexico
 7. Uzbekistan
 8. Pakistan
 9. Croatia
 10. St Lucia