Δώστε φως και χρώμα στο σπίτι σας!

Βρισκόμαστε στα… Προχριστούγεννα και επιτέλους ήρθε η ώρα να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να φέρνουμε το γιορτινό κλίμα στο σπίτι μας! Η ιδέα είναι να χωρίσουμε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό σε parts ώστε να γίνει μία ευχάριστη, δημιουργική και διασκεδαστική διαδικασία για εμάς και τα παιδιά που έχει διάρκεια!

Τα αλεξανδρινά πρωταγωνιστούν και είναι πολύ δημοφιλή, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά και το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Με τα ζεστά χρώματα των ζωηρών φύλλων τους αναδεικνύουν κάθε εσωτερικό χώρο, προσδίδοντας αίσθηση ευεξίας και θετικής διάθεσης. Αυτά τα ευπροσάρμοστα φυτά ταιριάζουν με κάθε στιλ διακόσμησης και, παρακάτω, οι ειδικοί του Stars for Europe (SfE) παρουσιάζουν συνθέσεις που θα κάνουν τις γκρίζες μέρες λιγότερο μουντές και θα διώξουν τη μελαγχολική διάθεση.

Στιλ cottagecore με παστέλ αλεξανδρινά

Με τις ντελικάτες παστέλ και κρεμ αποχρώσεις τους, τα αλεξανδρινά συμπληρώνουν άψογα έναν ρομαντικό cottagecore χώρο.

Τα μίνι, ροζ και κρεμ αλεξανδρινά δείχνουν εντυπωσιακά μέσα σε ένα πλεκτό καλάθι.

Tip: Για να αποφύγετε τη διαρροή νερού και το υπερβολικό πότισμα, σκεφτείτε να επενδύσετε το εσωτερικό του καλαθιού με αδιάβροχο κάλυμμα και να ποτίζετε τα φυτά σας σε μικρές δόσεις.

Μια σύνθεση από παλιά βιβλία και vintage αξεσουάρ αναδεικνύεται με βερικοκί αλεξανδρινά.

Tip: Για να ευδοκιμήσουν βάλτε τα αλεξανδρινά σε μια καλά φωτιζόμενη, ζεστή και προστατευμένη από τα ρεύματα αέρα θέση, διαφορετικά, ενδέχεται να χάσουν τα φύλλα τους.

Ένα μπουκέτο από κομμένα αλεξανδρινά, κλαδιά πεύκου, ευκάλυπτο, χρωματιστά σπαράγγια και διάφορα αποξηραμένα λουλούδια, όλα σε απαλούς παστέλ τόνους εντυπωσιάζει. Τα τεράστια, έντονα χρωματιστά φύλλα των αλεξανδρινών καθιστά περιττά τα υπόλοιπα λουλούδια.

Tip: Αμέσως μετά το κόψιμο, βυθίστε για λίγο τα κοτσάνια του αλεξανδρινού σε ζεστό νερό (περίπου 60°C) και στη συνέχεια σε κρύο νερό, για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους για έως και δύο εβδομάδες.

Μοντέρνα διακόσμηση με αλεξανδρινά και φυλλώδη φυτά

Τα αλεξανδρινά αποτελούν εξαιρετική επιλογή για εσωτερικούς χώρους, καθώς προσθέτουν χρώμα και ταιριάζουν όμορφα με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Μέσα σε αυτό το loft-style σκηνικό, οι διάφορες αποχρώσεις και μεγέθη των αλεξανδρινών ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα. Επιπλέον, τα μεγάλα φυλλώδη φυτά δίνουν μια τροπική και feel-good πινελιά στον χώρο.
Τοποθετημένο στο κέντρο του δωματίου, ένα πυκνοφυτεμένο μπολ το οποίο φιλοξενεί κόκκινα αλεξανδρινά, αλοκάσια, αράχνη, χρωματιστές μπιγκόνιες, κισσό και φυλλόδεντρο, λειτουργεί ως ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο.

Mια εντυπωσιακή επιτοίχια σύνθεση παντρεύει αλεξανδρινά με φυλλώδη φυτά και μεταμορφώνεται σε ένα “ζωντανό” έργο τέχνης. Αυτή η ευφάνταστη σύνθεση περιλαμβάνει ζωηρά κόκκινα αλεξανδρινά, φυτώνια, συγκόνια, το φυτό τηλέγραφο, καλλωπιστικά σπαρράγγια, παρθενοκισσό και το φυτό χειμωνίτη.

Tα αλεξανδρινά εντυπωσιάζουν ως κομμένα λουλούδια. Σε συνδυασμό με ανθούρια, ορχιδέες, άγρια σπαράγγια, Scabiosa stellata, πρωτέα, λευκόδεντρα και άλλα λουλούδια, δημιουργούν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Τip: Τα κομμένα αλεξανδρινά μπορούν να διατηρηθούν έως και δύο εβδομάδες, εάν τα κομμένα άκρα των βλαστών βυθιστούν σε ζεστό νερό (περίπου 60°C) για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σε κρύο νερό.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ιδέες διακόσμησης με αλεξανδρινά στο https://www.starsuniteeurope.eu/el/