Εγκαίνια … αλά Ιταλικά για το νέο premium pizza napoletana εστιατόριο “Mamy blue” στην καρδιά της Γλυφάδας!

Μαργαρίτα Χρονοπούλου - Ιάσωνας Τσαρούχας - Σταματίνα Τσιμτσιλή - Χάρης Σιανίδης - Βασίλης Τσαρούχας - Φιλιώ Τσαρούχα

Ένα γευστικό ταξίδι ως την Ιταλία πραγματοποίησαν όσοι έδωσαν το παρών στα λαμπερά εγκαίνια του νέου premium pizza napoletana εστιατορίου “Mamy Blue” στη Γλυφάδα (Ανδρέα Παπανδρέου 126). Σε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού, τηλεοπτικού και καλλιτεχνικού χώρου, food bloggers και pizza lovers απήλαυσαν τις πιο αυθεντικές ναπολιτάνικες συνταγές σε ένα εντυπωσιακό χώρο γεμάτο από χρώματα και αρώματα της Ιταλίας. Το opening party απογείωσε η Dj και ραδιοφωνική παραγωγός Έλενα Κώνστα, ενώ οι ιδιοκτήτες δέχτηκαν με χαρά τις ευχές για το νέο τους επαγγελματικό εγχείρημα από επωνύμους, φίλους και συνεργάτες.

To εστιατόριο “Mamy Blue” με διακόσμηση που κάνει τη διαφορά, όπως οι ατελείωτες λεμονιές και οι φρέσκοι βασιλικοί μέσα στις hand – painted κεραμικές γλάστρες, με τον επιβλητικό ξυλόφουρνο και τα signature Napoli based πιάτα του ήρθε να αλλάξει τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Το ζυμάρι κάθε πίτσας ωριμάζει από 36 έως 48 ώρες και ψήνεται αποκλειστικά σε ξυλόφουρνο στους 450-500 βαθμούς Κελσίου.

Real fact: Οι σεφ επιμελούνται το αυθεντικό ναπολιτάνικο σχήμα της που μοιάζει με ρόδα κάρου, όπως κάθε πίτσα“ruota di carro” στη Νάπολη ήδη από το 1.500 μ.Χ. Αυτό γιατί οι πιτσαγιόλο στις εργατικές φτωχικές συνοικίες της Νάπολης συνήθιζαν να ανοίγουν το ζυμάρι όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να προκύπτουν περισσότερα και μεγαλύτερα κομμάτια για να ταΐζουν όσα περισσότερα στόματα μπορούσαν. Για αυτό και η παράδοση λέει ότι όσο πιο πλατιά ήταν η πίτσα τόσο φτωχότερη ήταν η γειτονιά!