Η Chiquita παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Yelloway»

Η Chiquita αναγνωρίζοντας την πρωταρχική σημασία της λήψης μετρήσιμων μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής, προχωρά σε μια στρατηγική και μακροπρόθεσμη συνεργασία με την KeyGene, τη MusaRadix και το Πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν (WUR) και
παρουσιάζει με υπερηφάνεια την καινοτόμα πρωτοβουλία Yelloway.
Η πρωτοβουλία Yelloway δημιουργήθηκε με στόχο την παραγωγή πιο ανθεκτικών μπανανών τόσο σε παθογόνες ασθένειες όσο και σε περιβαλλοντικές απειλές, με κύριο στόχο τον Tropical Race 4 (TR4) και τη Μαύρη Σιγκατόκα, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η πρωτοβουλία ακολουθεί τέσσερις οδούς, ξεκινώντας με τη χαρτογράφηση του γονιδιώματος, ακολουθούμενη από την αναπαραγωγή φυτών, τις εργαστηριακές δοκιμές και τέλος, τις δοκιμές στις γεωργικές εκτάσεις. Ως ώρας, η πρώτη παρτίδα μπανάνας Yelloway βρίσκεται στις Φιλιππίνες για δοκιμές.
Ο Peter Stedman, Διευθυντής Βιωσιμότητας της Chiquita, δήλωσε: “Η Chiquita, η οποία
δραστηριοποιείται στον κλάδο των γεωργικών προϊόντων πάνω από 150 χρόνια, έχει γίνει μάρτυρας των άμεσων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των επικείμενων περιβαλλοντικών απειλών της. Η πρωτοβουλία Yelloway μας επιτρέπει να κάνουμε τη διαφορά «Για το γενικότερο καλό», ειδικά όταν πρόκειται για την επισιτιστική ασφάλεια και τη διατροφή παγκοσμίως. Αυτή η διαδικασία θα προσφέρει μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη λύση για τον κλάδο των εξαγωγών μπανάνας, θα αυξήσει τις ποικιλίες μπανάνας και θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει.»