ΝΑΠΟΛΕΩΝ: Η νέα ταινία του Ridley Scott με τον Joaquin Phoenix από σήμερα στους κινηματογράφους

Κυκλοφορεί επιτέλους η ταινία NAPOLEON, την οποία ο σκηνοθέτης Ridley Scott ανακοίνωσε ακριβώς την ημέρα που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της Τελευταίας Μονομαχίας. Ως αρχικό τίτλο είχε δώσει το Kitbag, πριν η ταινία αποκτήσει ως τίτλο το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα της.

Τον Ιανουάριο του 2021, τα Apple Studios ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν εξολοκλήρου τη χρηματοδότηση της ταινίας. Ως συνεργάτη για την παγκόσμια διανομή, η ταινία έχει τη Sony Pictures μέσω της Columbia Pictures. Μετά την προβολή στις αίθουσες, θα εμφανιστεί στην πλατφόρμα του Apple TV+ ως Apple Original Film. Εκεί ο Scott δήλωσε πως η διάρκεια θα είναι 4 ώρες.

Η ταινία αποτελεί τη συνεργασία του Phoenix με τον Scott έπειτα από 23 χρόνια από την τελευταία τους κοινή ταινία που ήταν Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ. Υπήρχε συνυποψήφιος, αλλά ο σκηνοθέτης προτίμησε να μη γίνει ποτέ γνωστός. Ήταν η εμφάνιση του ηθοποιού στο Joker που του έδωσε οριστικά τον ρόλο.

Η επίσημη περίληψη της ταινίας ΝΑΠΟΛΕΩΝ είναι η εξής: “Η ταινία ΝΑΠΟΛΕΩΝ είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix. Η ταινία, μια πολύ υψηλών προδιαγραφών παραγωγή με την υπογραφή του θρυλικού σκηνοθέτη Ridley Scott, αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του Βοναπάρτη στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, τη Ζοζεφίν, προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου.”

 

Σε σκηνοθεσία Ridley Scott, στην ταινία συμμετέχουν οι Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ludivine Sagnier, Ben Miles, Catherine Walker, Tahar Rahim, Youssef Kerkour, Ian McNeice, Paul Rhys, Matthew Needham, John Hollingworth, Jonathan Barnwell, Scott Handy.

Πηγές
https://deadline.com/2020/10/ridley-scott-joaquin-phoenix-napoleon-epic-kitbag-wraps-the-last-duel-today-1234597342/
https://collider.com/kitbag-ridley-scott-napoleon-movie-title-change/
https://www.gamesradar.com/ridley-scott-napoleon-directors-cut-shorter-exclusive/

Ridley Scott On Capturing Epic ‘Napoleon’ & Why He Chose Joaquin Phoenix To Play The Emperor – Contenders London

Ναπολέων


https://www.imdb.com/title/tt13287846/

Avatar
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).