Ο “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ” έρχεται στα Village Cinemas!

Η ταινία Freelance (που έρχεται στη χώρα μας με τον τίτλο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ) αποτελεί ντεμπούτο για σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους του τηλεοπτικού σεναριογράφου Jacob Lentz. Ανακοινώθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2021 μαζί με την είδηση ότι ο Pierre Morel έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και ο John Cena τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ αναφορές λένε ότι είχε προϋπολογισμό τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στην Κολομβία στις 17 Ιανουαρίου 2022, με διευθυντή φωτογραφίας τον Thierry Arbogast.

Η επίσημη παρουσίαση του Freenace όπως τη διαβάζουμε στην περιγραφή του trailer είναι η εξής: “Ο πρώην αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Μέισον Πετίτς (Τζον Σίνα) έχει κολλήσει σε μια αδιέξοδη δουλειά γραφείου όταν στρατολογείται απρόθυμα από τον πρώην στρατιωτικό φίλο Σεμπάστιαν Ερλ (Κρίστιαν Σλέιτερ) για να αναλάβει μια δουλειά ελεύθερου επαγγελματία να παρέχει ασφάλεια στην ξεπεσμένη δημοσιογράφο Κλερ Γουέλινγκτον (Άλισον Μπρι). Συνοδεύει διστακτικά την Κλερ στην ανάθεση που έχει να πάρει συνέντευξη από έναν αδίστακτο –αλλά ντυμένο άψογα– δικτάτορα Χουάν Βενέγκας (Χουάν Πάμπλο Ράμπα), όταν ξεσπά ένα στρατιωτικό πραξικόπημα τη στιγμή που πρόκειται να πιάσει το μεγαλύτερο ‘λαυράκι’. Τώρα, το απίθανο τρίο πρέπει να βρει πώς να επιβιώσει στη ζούγκλα ΚΑΙ να αντέχει ο ένας στον άλλον για να τα καταφέρει.”

Η ταινία ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ είναι σε σκηνοθεσία Pierre Morel, με τους Alison Brie, Alice Eve, John Cena, Christian Slater, Marton Csokas, Juan Pablo Raba, Julianne Arrieta, Molly McCann.

Πηγές

Avatar
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).