Οι ταινίες που μπορούμε να δούμε από σήμερα

Από σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 στα Village Cinemas μπορούμε να δούμε τις ταινίες MAY DECEMBER και THE HUNGER GAMES: ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ & ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ.

Η ταινία MAY DECEMBER είναι σε σηνοθεσία Todd Haynes με τους Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton, Piper Curda, Cory Michael Smith, D.W. Moffett, Drew Scheid, Elizabeth Yu, Andrea Frankle. Η περίληψή της όπως τη διαβάζουμε στην περιγραφή του επίσημου τρέιλερ είναι η εξής: “Είκοσι χρόνια μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το ρομάντζο της τότε 36χρονης Γκρέισι (Τζούλιαν Μουρ) και του 13χρονου Τζος (Τσαρλς Μέλτον), το ζευγάρι ζει μια φαινομενικά ειδυλλιακή προαστιακή ζωή. Η οικογενειακή τους γαλήνη θα διαταραχθεί απότομα από την έλευση της Ελίζαμπεθ (Νάταλι Πόρτμαν), μιας δημοφιλούς ηθοποιού που θέλει να κάνει έρευνα για τον επερχόμενο ρόλο της ως Γκρέισι. Όσο η Ελίζαμπεθ βυθίζεται στην καθημερινότητα του ζευγαριού, η άβολη πραγματικότητα του σκανδάλου αποκαλύπτεται, φέρνοντας στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα. Στο «MayDecember», o Τοντ Χέινς («Κάρολ») εξερευνάει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ανθρώπινου είδους: την κολοσσιαία άρνηση να κοιτάξουμε τον εαυτό μας.”

 

Η ταινία MAY DECEMBER είναι μια ιστορία μυθοπλασίας εμπνευσμένη εν μέρει από αυτήν της καταδικασμένης το 1997 ως παιδεράστριας Mary Kay Letourneau και αποτελεί συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Καννών.

Το THE HUNGER GAMES: ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ & ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ (αρχικός τίτλος στα αγγλικά: THE HUNGER GAMES: THE BALLAD OF SONGBIRDS & SNAKES) είναι σε σκηνοθεσία Francis Lawrence με τους Rachel Zegler, Tom Blyth, Hunter Schafer, Kjell Brutscheidt, Burn Gorman, Viola Davis, Peter Dinklage, Jason Schwartzman, Josh Andrés Rivera, Fionnula Flanagan, Ashley Liao, Amélie Hoeferle, Sofia Sanchez και επίσημη περίληψη της εξής: “Η Rachel Zegler (West Side Story) πρωταγωνιστεί ως Lucy Gray Baird, και είναι ο επιλεγμένος φόρος της Περιοχής 12 που θα παλέψει για την επιβίωσή της στην αρένα, στους 10ους Αγώνες Πείνας. Όμως ο Tom Blyth ως μέντοράς της, ο οποίος υποδύεται τον Coriolanus Snow, βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα καθήκοντά του στην Κάπιτολ και τα συναισθήματα που αναπτύσσει σταδιακά για εκείνη.”

 

Η ταινία αποτελεί πρίκουελ και spin-off της δυστοπικής τριλογίας (μετέπειτα τετραλογίας) του HUNGER GAMES και τοποθετείται 64 χρόνια πριν, ενώ είναι ακόμα βασισμένο σε μυθιστόρημα που γράφτηκε 10 χρόνια μετά τα τρία κεντρικά, το 2020. Κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε audiobook, με αφηγητή τον ηθοποιό Santino Fontana.

Πηγές

https://youtu.be/2jC7ctVEAHA?si=TNJ2grP57gcZHJQ6

https://www.imdb.com/title/tt13651794/

https://www.filmy.gr/movies-database/may-december/

https://variety.com/2023/film/awards/may-december-oscars-natalie-portman-julianne-moore-best-actress-1235620533/

https://youtu.be/gTFCFkIXI3M?si=Li_keZf7P8mC_tK2

https://www.imdb.com/title/tt10545296/

https://www.filmy.gr/movies-database/the-hunger-games-the-ballad-of-songbirds-and-snakes/

https://playbill.com/article/tony-winner-santino-fontana-will-narrate-audio-edition-of-the-ballad-of-songbirds-and-snakes-hunger-games-prequel

 

Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).