Παρουσίαση – «Ο θρίαμβος και η τραγωδία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ»

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στις 18.00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις ΤΡΑΥΛΟΣ, σε συνεργασία με την ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Ρόμπερτ Οπενχάιμερ: Επιστήμη και ηθικά διλήμματα στη δίνη του Πολέμου» -με αφορμή την επανακυκλοφορία του βιβλίου «Ο θρίαμβος και η τραγωδία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ» και την προβολή της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Τεύκρος Μιχαηλίδης, συγγραφέας και μαθηματικός, ο οποίος θα μιλήσει για το επιστημονικό περιβάλλον της εποχής του Οπενχάιμερ.
Κώστας Κωστής, ιστορικός, καθηγητής ΕΚΠΑ, και διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας,  ο οποίος θα μιλήσει για το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής του Οπενχάιμερ.
Γιώργος Φανουράκης, ερευνητής στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ο οποίος θα καλύψει το μέρος που αφορά την ατομική βόμβα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.
Link βιβλίου: https://bitly.ws/ZPj9
Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/ZPiZ