Το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνεργάζονται για να στηρίξουν το μέλλον των νέων

Με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνεργάζεται η οικογένεια Αντετοκούνμπο, με απώτερο σκοπό να προσφέρει ουσιαστικές ευκαιρίες σε εκατοντάδες νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προκλήσεις προκειμένου να επιτύχουν τα όνειρά τους.
Το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF), ένα παγκόσμιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, συνεργάζεται με το έγκριτο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, τον ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην Αθήνα που ιδρύθηκε το 1875, για να επεκτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Antetokounbros Academy, ένα pro bono πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 100 νέοι χαμηλού εισοδήματος κάθε χρόνο. Εκτός από το πρόγραμμα σπουδών, η συνεργασία θα προσφέρει 24 υποτροφίες κολλεγίου σε νέους με περιορισμένους πόρους, καθώς και σε πρόσφυγες, με στόχο να αποκτήσουν δεξιότητες ζωής και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«Δημιουργήσαμε το CAFF για να τιμήσουμε τον πατέρα μας, Τσαρλς, ο οποίος μας δίδαξε ότι ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη να βοηθήσει τους συνανθρώπους του να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους τα αδέρφια Γιάννης, Κώστας, Θανάσης, Άλεξ και Φράνσις Αντετοκούνμπο. «Η διαδρομή μας είναι η απόδειξη ότι η επένδυση στους άλλους μπορεί να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες κάθε ατόμου – ανεξάρτητα από το από πού ξεκινά ή ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει. Το όραμά μας είναι να ξεκλειδώσουμε αλλά και να τροφοδοτήσουμε ευκαιρίες που θα επιτρέψουν σε όλους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη της καλής καθοδήγησης, της εκπαίδευσης αλλά και του αθλητισμού και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ευκαιρίες στη νέα γενιά, προκειμένου να ευημερήσει προσωπικά, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά».