To πρώτο κινητό AI – Δεν έχει οθόνη!

Πώς φαντάζεστε το κινητό της νέας εποχής; Η ΑΙ δεν θα μπορούσε παρά να φέρει επανάσταση και στα smartphones!

Η Humane είναι μια startup εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης η οποία ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια από πρώην σχεδιαστές της Apple, τους Ιμράν Σόντρι και Μπέθανι Μποντζιόρνο. Πρόσφατα ανακοίνωσαν το πρώτο προϊόν της εταιρίας που έρχεται να αντικαταστήσει τα smartphones και φοριέται σαν καρφίτσα! Το κόστος του ανέρχεται στα αξίας 699 δολάρια.

H… μετά smartphones εποχή;
Το Humane AI Pin έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το smartphones. Επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί κλήσεις, να στέλνει μηνύματα και να αναζητά πληροφορίες μέσω φωνητικού ελέγχου. Ακόμη, παρέχει το ημερήσιο ημερολόγιο του χρήστη, τα μηνύματά του, τα δεδομένα υγείας του κ.α. Επιπλέον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης από το διαδίκτυο και όχι από εφαρμογές που έχει κατεβάσει.

Οθόνη… η παλάμη μας!
Το Humane AI Pin διαθέτει οθόνη λέιζερ, η οποία «μετατρέπει» την παλάμη του χρήστη σε οθόνη που μπορεί να δείχνει την ώρα, την ημερομηνία ή τι βρίσκεται κοντά σας!

To Humane AI Pin «στην πραγματικότητα, δεν κάνει τίποτα μέχρι να εμπλακείτε μαζί του, και η εμπλοκή έρχεται μέσω της φωνής, του αγγίγματος, της χειρονομίας ή της οθόνης λέιζερ».

info
Η Humane θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το AI Pin στις 16 Νοεμβρίου.

Η ιστορία του πρώτου κινητού τηλεφώνου
Οι μελέτες για να κατασκευαστεί το πρώτο κινητό τηλέφωνο ξεκίνησαν το 1917, όταν ο Φιλανδός εφευρέτης, Eric Tigerdtedt, δημιούργησε το πτυσσόμενο τηλέφωνο τσέπης με πολύ λεπτό ανθρακικό μικρόφωνο. Τα κινητά τηλέφωνα είχαν πρωτοεμφανιστεί μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο (1939-1945) και είχαν την τεχνολογία κυψελών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βοηθούσε στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν σε απόσταση. Οι πρώτοι που ξεκίνησαν να κατασκευάζουν τα κινητά τηλέφωνα ήταν, ο John Francis Mitchell και ο Martin Cooper. Το πρώτο κινητό τηλέφωνο ήταν της εταιρίας Motorola και είχε ύψος 25 εκατοστά, ενώ το βάρος του ήταν 900 γραμμάρια.

Ήξερες ότι…
Το πρώτο smartphone κατασκευάστηκε το 1992 και ήταν το Simon Personal Communicator της εταιρίας IBM.