AQUAMAN, ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Πρεμιέρα 21 Δεκεμβρίου 2023

Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες κάνει σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2023 η ταινία AQUAMAN: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Η δεύτερη ταινία του δημοφιλούς χαρακτήρα της DC COMICS είναι σε σκηνοθεσία James Wan και σενάριο David Leslie Johnson-McGoldrick, James Wan & Jason Momoa ενώ συμμετέχουν οι Dolph Lundgren, Randall Park, Jason Momoa, Ben Affleck, Temuera Morrison, Patrick Wilson, Vincent Regan, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman. Αρχικά η ταινία είχε προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα του 2022. Ως συνέπεια όμως της πανδημίας, οδηγήθηκε πρώτα στον Μάρτιο του 2023 και ακολούθως στον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου.
Η επίσημη περίληψη της ταινίας AQUAMAN: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ είναι η εξής: “Έχοντας αποτύχει να εξολοθρεύσει τον Aquaman την πρώτη φορά, ο Μπλακ Μάντα διψασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει επιτέλους τον Aquaman. Αυτή τη φορά, ο Μπλακ Μάντα είναι πιο ισχυρός από ποτέ έχοντας τιθασεύει τη δύναμη της μυθικής Μαύρης Τρίαινας, που εξαπολύει μία αρχαία και κακόβουλη δύναμη. Για να τον κατατροπώσει, ο Aquaman θα στραφεί στον φυλακισμένο αδελφό του Ορμ, τον πρώην βασιλιά της Ατλαντίδας, με στόχο να συνάψουν μία ανορθόδοξη συμμαχία. Μαζί, πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να προστατεύσουν το βασίλειο και να σώσουν την οικογένεια του Aquaman και τον κόσμο από τον αφανισμό.”
Το 2019 ο James Wan δήλωσε πως υπήρχαν αρκετές διαφορετικές εκδοχές για τη νέα ταινία, και μέσα στο ίδιο έτος ο Momoa πληρώθηκε 15 εκ. δολάρια για την εκ νέου συμμετοχή του, μια και η πρώτη ταινία είχε σπάσει κάθε ρεκόρ για την DC σε αυτόνομο φιλμ κάποιου χαρακτήρα της. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του Aquaman (2018), ήταν ο Jason Momoa που συνέλαβε μια πρώτη ιδέα για το στόρι του σίκουελ.

Η ταινία αποτελεί την 15η και τελευταία ταινία για το DC Extended Universe. Το εν λόγω σύμπαν ταινιών θα αντικατασταθεί από το DC Universe. Σύμφωνα με φήμες, η DC βλέπει πλέον τη χρήση του Jason Momoa ως έναν νέο χαρακτήρα, τον Lobo. Ωστόσο άλλες αναφορές θέλουν να μην υπάρχει κανένας ηθοποιός από το DCEU στο DCU.

Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).