ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΠΑΠΙΕΣ, από 7 Δεκεμβρίου 2023 στους κινηματογράφους

Σε σκηνοθεσία Benjamin Renner & Guylo Homsy και σενάριο Benjamin Renner & Mike White η ταινία κινουμένων σχεδίων ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΠΑΠΙΕΣ (αρχικός τίτλος στα αγγλικά: MIGRATION) κυκλοφορεί με ελληνική μεταγλώττιση από σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2023 στους κινηματογράφους.

Η επίσημη περίληψη της ταινίας είναι η εξής: “Μία οικογένεια από πρασινοκέφαλες πάπιες έχει βαλτώσει και ενώ ο μπαμπάς Μακ χαίρεται που έχει την οικογένειά του ασφαλή και κολλημένη για πάντα σε μία λίμνη της Νέας Αγγλίας, η μαμά Παμ λαχταράει να ταράξει τα νερά και να δείξει στα παιδιά της – τον έφηβο γιο Νταξ και τη μικρότερη κόρη Γκουέν – τον κόσμο ολόκληρο. Όταν μία οικογένεια από αποδημητικές πάπιες αποβιβάζεται στη λίμνη τους με συναρπαστικές ιστορίες από μέρη μακρινά, η Παμ πείθει τον Μακ να φύγουν για ένα οικογενειακό ταξίδι με προορισμό την τροπική Τζαμάικα και ενδιάμεση στάση τη Νέα Υόρκη.

Καθώς η οικογένεια φτάνει στον Νότο για τον χειμώνα, τα σχέδιά τους ανατρέπονται. Η εμπειρία θα τους εμπνεύσει να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να ανοιχτούν σε νέες φιλίες, να καταφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζονταν και να μάθουν απρόσμενα πράγματα ο ένας για τον άλλον και για τον ίδιο τους τον εαυτό.”

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο John Powell ο οποίος ήταν υποψήφιος στην κατηγορία Best Original Score — Animated Film στα 14α Βραβεία Hollywood Music in Media. Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στην Illumination, η οποία είναι γνωστή για τις σειρές ταινιών Despicable Me, The Secret Life of Pets και Sing.
Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).