Η δύναμη της αυτοπειθαρχίας: Πάρε τον έλεγχο βάζοντας όρια

Στο Δείξε θάρρος ο Αμερικανός Ryan Holiday, ένας από τους πιο γνωστούς στοχαστές και συγγραφείς σε ό,τι αφορά την αρχαία φιλοσοφία και τη συμβολή της στη βελτίωση του τρόπου ζωής μας, με μεγάλη παρουσία στα social media (το podcast του Daily Stoic, που έχει φιλοξενήσει από τον Malcolm Gladwell μέχρι τον Pau Gasol, έχει πάνω από 70.000.000 downloads), επιχειρηματολόγησε υπέρ της στωικής ιδέας για μια τολμηρή και γενναία ζωή. Στο πολυαναμενόμενο δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ζήσε όπως οι Στωικοί», τιμά τη φοβερή δύναμη της αυτοπειθαρχίας και όσων την έχουν αδράξει.
Αυτοπειθαρχία: Η αρετή που χρειαζόμαστε για να αντισταθούμε στους πειρασμούς και τις υπερβολές της σύγχρονης εποχής. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε τη ζωή αν δεν ελέγξουμε πρώτα τον εαυτό μας – τα συναισθήματά μας, τις σκέψεις, τις πράξεις μας. Χωρίς όρια κι αυτοσυγκράτηση, όχι μόνο δεν καταφέρνουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας, αλλά μπορεί να φτάσουμε στην ντροπή ή ακόμα και στη δυστυχία.
Στο βιβλίο αυτό ο Ryan Holiday, χρησιμοποιώντας παραδείγματα ιστορικών προσώπων –άλλα προς μίμηση και άλλα προς αποφυγή–, μας αποκαλύπτει τη φοβερή δύναμη της αυτοπειθαρχίας και της ισορροπημένης ζωής, ενώ μας προειδοποιεί για τους κινδύνους της υπερβολής και της ασυδοσίας. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.