ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η νέα ταινία με τον Aaron Eckhart από 25 Ιανουαρίου 2024 στους κινηματογράφους

Η ταινία “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” (με αυθεντικό τίτλο στα αγγλικά THE BRICKLAYER, το οποίο ουσιαστικά μεταφράζεται στα ελληνικά ως “χτίστης”) κυκλοφορεί επιτέλους στις ελληνικές αίθουσες.

Η σκηνοθεσία είναι του Renny Harlin από ένα σενάριο των Noah Boyd, Matt Johnson & Marc Moss ενώ Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Tim Blake Nelson, Aaron Eckhart, Nina Dobrev, Clifton Collins Jr.

 

 

Η επίσημη περίληψη του έργου “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” είναι η εξής: “Κάποια μυστικά που κρύβει η Θεσσαλονίκη θα αποδειχτούν θανάσιμα. Κάποιος εκβιάζει τη CIA – δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους και κάνοντας τις δολοφονίες να φαίνονται ως ευθύνη της υπηρεσίας. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται ενάντια στις ΗΠΑ, η CIA πρέπει να φέρει πίσω σε ενεργό δράση τον πιο λαμπρό – και επαναστάτη – πράκτορά της από τη σύνταξη, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περίεργο παρελθόν του ενώ ξετυλίγεται μια διεθνή συνωμοσία.”

Η ταινία ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2011, με τον Gerard Butler να είναι ο πρωταγωνιστής και ο παραγωγός. Τον Ιανουάριο του 2022, ανακοινώθηκε ότι ο Eckhart θα πρωταγωνιστούσε, με τον Butler να εξακολουθεί να είναι παραγωγός αλλά να μην συμμετέχει σαν ηθοποιός στο project. Τον Φεβρουάριο του 2022, ανακοινώθηκε ότι ο Dobrev εντάχθηκε στο καστ. Αργότερα τον ίδιο μήνα, ανακοινώθηκε ότι ο Tim Blake Nelson και ο Clifton Collins Jr. προστέθηκαν στο καστ. Τον Μάιο του 2022, αναφέρθηκε ότι η Hadera είναι η τελευταία προσθήκη στο καστ της ταινίας.

Η παραγωγή ξεκίνησε με γυρίσματα σκηνών στη Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, τον Μάρτιο του 2022. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Nu Boyana Film Studios στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).