Full Body προπόνηση: Ο ιδανικός τύπος προπόνησης!

Είτε γυμνάζεσαι στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο, πολλές φορές αμφιταλαντεύεσαι για το ποιος είναι ο ιδανικός τύπος προπόνησης… Η Full Body προπόνηση είναι η απάντηση!

Τι είναι η Full Body προπόνηση: Είναι η προπόνηση που κινητοποιεί το σύνολο των μυϊκών ομάδων σε μια προπονητική συνεδρία, με απλά λόγια το προπονητικό πλάνο περιλαμβάνει ασκήσεις για το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος, καθώς και για τον πυρήνα!

Ποιοι είναι οι λόγοι που καθιστούν την Full Body προπόνηση ξεχωριστή:
– Αυξημένη συχνότητα προπόνησης ανά μυϊκή ομάδα.
– Θα γυμνάσεις το σύνολο των μυϊκών ομάδων περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, αυτό μεταφράζεται σε περισσότερα μυϊκά κέρδη (σε συνδυασμό πάντα με την κατάλληλη διατροφή)!
– Δεν είναι τόσο δεσμευτική.
Με άλλα λόγια και να χάσεις μια προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, δεν τρέχει τίποτα! Αν π.χ. το πλάνο σου περιλαμβάνει 3 προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μέσα στην εβδομάδα, θα έχεις γυμνάσει ήδη όλο σου το σώμα 2 φορές!
– Είναι πιο διασκεδαστική, καθώς εναλλάσσονται συνεχώς οι ασκήσεις μεταξύ των μυϊκών ομάδων! Ταυτόχρονα  μπορείς να αλλάζεις κάθε φορά όλες τις ασκήσεις που δουλεύεις σε κάθε προπονητική συνεδρία!
– Μπορείς να τη συνδυάσεις και με άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
Εάν λοιπόν με 2 μέρες γυμνάζεις το σύνολο των μυϊκών ομάδων, μπορείς μια 3η μέρα να προσθέσεις μια αερόβια δραστηριότητα που σου αρέσει (σπορ, τρέξιμο, πεζοπορία, χορός) βελτιώνοντας εκτός από το μυϊκό σου σύστημα και το καρδιαναπνευστικό! Με αυτό τον
τρόπο θα αποκομίσεις τα μέγιστα οφέλη για το σώμα σου μιας και η μία προπόνηση συμπληρώνει την άλλη…