«ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ» του Jean Paul Sartre στο θέατρο Αλκμήνη

Ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του Σαρτρ, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη από τις 21 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 21:00, από την Upstage Productions στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Έφης Κιούκη. Ένα ιλαρό υπαρξιακό δράμα, όπου οι ήρωες προσπαθούν να αναλογιστούν κατά πόσο ήταν ελεύθεροι να χαράξουν την πορεία της ζωής τους. Μια σύγχρονη ματιά, σε ένα διαχρονικό και βαθιά φιλοσοφικό έργο, με τους Αλέξανδρο Δαβιλά, Έφη Κιούκη, Ιωάννα Λαπέα και Νικόλα Γεωργανή.

Λίγα λόγια για το έργο
Ένα γκαρσόν υποδέχεται διαδοχικά τρεις ακούσιους επισκέπτες, σε ένα αμφιβόλου αισθητικής διακοσμημένο σαλόνι, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά… ένα δωμάτιο της κόλασης.
Ο Γκαρσέν, η Ινές και η Εστέλ, άγνωστοι μεταξύ τους, αναρωτιούνται αν βρίσκονται μαζί τυχαία ή όλα είναι προμελετημένα. Καταδικασμένοι για διαφορετικές αμαρτίες ο καθένας, αναζητούν τον δήμιο. Συνειδητοποιούν, ότι θα περάσουν την αιωνιότητα οι τρεις τους μέσα σε αυτό το δωμάτιο που το φως δεν σβήνει ποτέ.
Μια οικτρή κόλαση χωρίς παλούκια, φωτιές και αδηφάγους βούρκους. Μονάχα τρεις μορφές να αντιπαλεύουν κάτω από το αιώνιο φως, αποκαλύπτοντας τα πιο σκοτεινά μυστικά τους. Καθώς απογυμνώνονται, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και τις συνέπειες των πράξεών τους. «Η κόλαση είναι οι άλλοι». Ίσως και να είναι έτσι, αλλά για τους άλλους, οι «άλλοι» είμαστε εμείς.

Εισιτήρια: https://www.more.com/theater/kekleismenon-ton-thyron-tou-jean-paul-sartre/ & στα ταμεία του Θεάτρου.