Sophia: Το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο έρχεται στη Ναύπακτο!

Γιατί έρχεται στη Νάυπακτο το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο στον κόσμο; Τι θα κάνει στην Ελλάδα η Sophia;

Η Sophia the Robot πρόκειται να επισκεφθεί την πόλη της Ναυπάκτου. Θα συμμετάσχει σε ένα μοναδικό για την ανθρωπότητα discussion panel, που θα διεξαχθεί στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ποιους θα συναντήσει η Sophia;

Με θέμα “Artificial Intelligence & Ethics”, η Sophia θα συναντηθεί με στελέχη από εταιρίες τεχνολογίας και καινοτομίας, με εκπροσώπους θρησκευτικών ομολογιών από 6 κράτη, ακαδημαϊκούς και επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας, με σκοπό να αναλύσουν σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με τη συνύπαρξη ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Επιπρόσθετα, θα διερευνήσουν την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ηθικά ζητήματα, από την προστασία της ιδιωτικότητας μέχρι τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και των αξιών του ανθρώπινου είδους. Η Τεχνο-ηθική είναι ένας κλάδος της Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και ως κύριο αντικείμενο μελέτης της είναι η σχέση μεταξύ της τεχνολογικής εξέλιξης και των αξιών της σύγχρονης κοινωνίας.

Μeet Sophia Conference

Το Meet Sophia Conference είναι ένα event που φέρνει κοντά τις πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης με τις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού και την Ηθική μέσα από συζητήσεις και αναλύσεις που αποσκοπούν στη διερεύνηση των επιπτώσεων της τεχνολογίας στην κοινωνία αλλά και τη χρήση της προς όφελός της. Το event θα πραγματοποιηθεί παρουσία 150 συμμετεχόντων, ενώ δεν θα υπάρξει πρόσβαση στο ευρύ κοινό.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τη Sophia

Η Sophia είναι ένα κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Tα δικαιώματά της για την Ελλάδα τα έχει η Victorious Network. Η Sophia ενεργοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2016 και έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στα μέσα Μαρτίου το 2016. Μέχρι στιγμής έχει κάνει σημαντικές συναντήσεις με ηγέτες κρατών, εξέχουσες προσωπικότητες και έχει δώσει συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη!