Aπό σήμερα στους κινηματογράφους…

Στη χώρα μας σήμερα, 29 Φεβρουαρίου 2024, κάνουν πρεμιέρα δύο αναμενόμενες ταινίες που προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Το DUNE: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ (τίτλος στα αγγλικά DUNE: PART II) εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος – καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος – ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία Denis Villeneuve από ένα σενάριο του Villeneuve, Jon Spaihts & Frank Herbert, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Dave Bautista, Florence Pugh, Lea Seydoux, Javier Bardem, Timothee Chalamet, Tim Blake Nelson, Rebecca Ferguson, Zendaya Coleman, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling, Josh Brolin, Christopher Walken, Austin Butler.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΣΑΝ (με τίτλο στα αγγλικά INSPECTOR SUN AND THE CURSE OF BLACK WIDOW) που κυκλοφορεί με μεταγλώττιση στην ελληνική γλώσσα, μας ταξιδεύει στην Σανγκάη του 1934 όπου κάτω από την επιφάνεια, στον κόσμο των εντόμων οι ντετέκτιβ και οι γκάνγκστερ συνυπάρχουν σαν σε φιλμ νουάρ. Ο μοναχικός επιθεωρητής Σαν – που ανήκει στο είδος της αράχνης κυνηγού- καλείται να λύσει ένα μυστήριο που αποδεικνύεται μία υπόθεση ζωής και θανάτου για ανθρώπους και έντομα. Σε σκηνοθεσία Julio Soto Gurpide και σενάριο Toby Davies, David Freedman & Rocco Pucillo, στην ελληνική μεταγλώττιση, τις φωνές τους δανείζουν οι ηθοποιοί Θανάσης Κουρλαμπάς, Βασιλική Σούτη, Νέστωρ Κοψιδάς, Αμαλία Νίνου, Μαρία Ζερβού, Βασίλης Μήλιος, Γιάννης Υφαντής, Άγγελος Λιάγκος, Θάνος Λέκκας, Ντίνος Σούτης.

 

Πηγές
https://youtu.be/6e_QTTsfvug?si=GGKOA0QlQmyAH9mg
https://www.imdb.com/title/tt15239678/
https://youtu.be/WW1IU4nma5c?si=AnqcfXSe33Ni1ClH
https://www.imdb.com/title/tt6661616/

Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).