MADAME WEB, από σήμερα στους κινηματογράφους

Η περιπέτεια δράσης MADAME WEB σε σκηνοθεσία S.J. Clarkson, σενάριο Matt Sazama, Burk Sharpless & Claire Parker που παίζουν οι Ηθοποιοί Emma Roberts, Zosia Mamet, Tahar Rahim, Sydney Sweeney, Isabela Merced, Dakota Johnson, Adam Scott, κάνει πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Η επίσημη περίληψη της ταινίας είναι η εξής: «Στο μεταξύ, σε ένα άλλο σύμπαν…» Σε μια ανατροπή των κλασικών ταινιών του συγκεκριμένου είδους, η ταινία Madame Web εξιστορεί την αυτοτελή ιστορία της γέννησης μιας από τις πλέον αινιγματικές ηρωίδες των εκδόσεων Marvel. Στο γεμάτο αγωνία θρίλερ πρωταγωνιστεί η Dakota Johnson στον ρόλο της Cassandra Webb, μιας διασώστριας με ικανότητες μέντιουμ. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με αποκαλύψεις για το παρελθόν της, δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τρεις νεαρές κοπέλες, που μαζί προορίζονται για ένα δυναμικό μέλλον… αν καταφέρουν να επιβιώσουν στο θανατηφόρο παρόν.»

Το MADAME WEB είναι η τέταρτη ταινία του Σύμπαντος του Spider-Man της Sony (SSU) και είναι βασισμένη στην ομώνυμη χαρακτήρα των Marvel Comics.

Η Sony ξεκίνησε την ανάπτυξη του MADAME WEB για το σύμπαν της τον Σεπτέμβριο του 2019, με τους Sazama και Sharpless να προσλαμβάνονται για να γράψουν το σενάριο. Η Clarkson ανέλαβε καθήκοντα σκηνοθέτη τον Μάιο του 2020, κάνοντας την ταινία το το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στις ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ η Johnson εντάχθηκε στο καστ στις αρχές του 2022. Ακολούθησαν επιπλέον κάστινγκ τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα για τους τρεις χαρακτήρες των Spider-Women που συμμετέχουν στην ταινία.

Το θρίλερ αγωνίας που απεικονίζει την ιστορία προέλευσης του κεντρικού του χαρακτήρα σε ένα αυτόνομο σύμπαν με μια προσέγγιση που ήταν πιο γειωμένη και σκληρή σε σύγκριση με πολλές ταινίες υπερηρώων που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου 2022 και ολοκληρώθηκαν πριν από το τέλος του έτους, σε όλη τη Μασαχουσέτη, συμπεριλαμβανομένης της Βοστώνης, και στη Νέα Υόρκη. Η συμμετοχή των Clarkson και Parker ως συγγραφέων αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2023.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).