Το ΚΜΟΠ εγκαινιάζει «Φιλικό Χώρο» για γυναίκες και κορίτσια

Με απώτερο σκοπό να δοθεί «φωνή» στις γυναίκες  που νιώθουν απομονωμένες, που έχουν υποστεί βία ή κακοποίηση το ΚΜΟΠ εγκαινίασε έναν «Φιλικό Χώρο» για Γυναίκες και Κορίτσια, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 (28ης Οκτωβρίου 20, 2ος όροφος), με τη συμμετοχή εκπροσώπων οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ο χώρος αυτός είναι ανοιχτός σε γυναίκες και κορίτσια 16 ετών και άνω, διάφορων εθνικοτήτων οι οποίες μπορεί να έχουν βιώσει / επιζήσει από κακοποίηση, βία ή εμπορία ανθρώπων και έχουν ανάγκη από έναν χώρο όπου θα αισθάνονται ασφαλείς, θα μπορούν να κάνουν παρέα με άλλες γυναίκες και μέσα από διάφορες δραστηριότητες θα μπορέσουν να ενδυναμωθούν και να κοινωνικοποιηθούν.

Είναι ένα περιβάλλον όπου οι συμμετέχουσες γυναίκες θα συναντιούνται σε κλίμα εμπιστοσύνης, εχεμύθειας, ασφάλειας, αλληλεγγύης, συμπερίληψης και συνεργασίας για να κοινωνικοποιηθούν και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες (χορός, προβολή ταινιών, χειροτεχνίες, εκπαιδεύσεις). Στον χώρο αυτό θα τους παρέχεται επίσης συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε γνώσεις και πόρους και θα αποτελεί σημείο παραπομπών και διασύνδεσης με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ο χώρος είναι ανοιχτός προς κάθε γυναίκα / κορίτσι που θέλει να συμμετάσχει και θα λειτουργεί Τετάρτη με Παρασκευή 15:00-17:00, στον χώρο εκδηλώσεων της ΕΛΙΞ (28ης Οκτωβρίου 20, 2ος όροφος).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για τον Φεβρουάριο εδώ. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.