Glanceable Directions και η πλοήγηση ανεβαίνει επίπεδο!

Bali,Indonesia, December 15, 2019 - Close up young woman using Google maps to check Covid - 19 community mobility reports to combat the virus spreading

Ήρθε μια πολύ χρήσιμη λειτουργία σε iOS και Android από την εφαρμογή των Google Maps για να πάει την πλοήγηση σε άλλο επίπεδο!

Η εφαρμογή των Google Maps αναβαθμίστηκε, κάτι πολυαναμενόμενο, καθώς είχε ανακοινωθεί από την Google πριν ένα χρόνο. Τα Glanceable Directions ή αλλιώς οδηγίες με μια ματιά, ήρθαν για να αλλάξουν τον τρόπο που κάνουμε πλοήγηση.

Το νέο χαρακτηριστικό που έρχεται σε Android και iOS θα έχει κάτι πολύ βοηθητικό: θα φέρει τις οδηγίες πλοήγησης και άλλες πληροφορίες, όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Θα έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε πληροφορίες για την οδό που βρισκόμαστε, όπως και για την απόσταση για την επόμενη στροφή. Η λειτουργία, που είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους – μετά τη δοκιμαστική περίοδο – δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις και μετά στις ρυθμίσεις πλοήγησης. Στη συνέχεια στο “Εύχρηστες οδηγίες κατά την πλοήγηση” και το ενεργοποιούμε.

Ήξερες ότι…

Υπάρχουν δυνατότητες των Google maps που ίσως δεν ξέρεις ακόμα!

Μετράει αποστάσεις

Η εφαρμογή μπορεί να μετρήσει τις ακριβείς αποστάσεις ενός ταξιδιού σας, ακόμα και την έκταση κρατών αλλά και το ύψος μιας κατασκευής! Μπορείς να δεις περισσότερα εδώ.

– Θυμάται πού έχεις παρκάρει

Εσύ μπορεί να ξέχασες πού έχεις παρκάρει αλλά το θυμάται το Google Maps για σένα, οπότε μην ανησυχείς! Η εφαρμογή έχει τη λειτουργία που χρειάζεσαι και θα σε οδηγήσει εκεί ακριβώς που πάρκαρες.

– Καταγράφει πού έχεις πάει

Το ιστορικό των διαδρομών που διανύει ένας χρήστης των υπηρεσιών της Google, εμφανίζεται στο Timeline των Google Maps. Εσύ μπορεί να ξεχνάς, αλλά το ιστορικό υπάρχει!

Στον λογαριασμό Google που διατηρείς, έχεις τη δυνατότητα να δεις σε ποιες τοποθεσίες έχεις πάει τις περισσότερες φορές και για πόσο. Μπορείς να δεις επίσης τις διαδρομές που ακολούθησες. Ωστόσο, αν θέλεις φυσικά και μπορείς να απενεργοποιήσεις το Ιστορικό Τοποθεσίας.  https://www.google.com/maps/timeline.

– Σε πηγαίνει πίσω στον χρόνο

Πώς ήταν η περιοχή που μένεις πολλά χρόνια πριν; Μπορείς να το δεις στους Χάρτες της Google. Αν είσαι φαν των ιστορικών αναδρομών πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι η Google έχει συγκεντρώσει ιστορικά δεδομένα από το 2007, κι έτσι μπορούμε να ταξιδέψουμε στο πρόσφατο παρελθόν για να μάθουμε και να θυμηθούμε…

Βρες ό,τι θες με τη βοήθεια της ΑΙ

Το Google Maps Search που χρησιμοποιεί AI είναι πολύτιμο καθώς βρίσκει σχετικές τοποθεσίες με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του χρήστη.

Η Google φέρνει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI) στην υπηρεσία Google Maps, και αναμένεται ότι θα βοηθήσει τους χρήστες να βρουν μέρη μέσω της χρήσης μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM).

Η λειτουργία θα απαντά σε ερωτήματα για συστάσεις εστιατορίων ή αγορών, χρησιμοποιώντας το LLM της προκειμένου να αναλύσει τις λεπτομερείς πληροφορίες των Maps για περισσότερα από 250 εκατομμύρια μέρη και τις αξιόπιστες γνώσεις από την κοινότητα με πάνω από 300 εκατομμύρια συνεισφέροντες για να προτείνει πού να πάει ο χρήστης.

Η Google αρχικά ξεκίνησε την πρώτη ενσωμάτωση, σε συνεργασία με την κοινότητα των συνεισφερόντων των Local Guides της εταιρείας, επιδιώκοντας να διασφαλίσει ότι η γενετική AI χρησιμοποιείται με ενδεδειγμένο τρόπο. Έτσι, σε πρώτη φάση μόνο αυτοί οι συνεισφέροντες θα έχουν πρόσβαση στη λειτουργία της παραγωγικής AI στους Χάρτες Google. Στη συνέχεια, βέβαια, η εταιρεία θα την κάνει διαθέσιμη και σε άλλους χρήστες.