Οι εργαζόμενοι της Henkel Consumer Brands δίνουν ανάσα ζωής στο όρος Πεντέλη

Η Henkel Consumer Brands, στην προσπάθεια να δώσει ξανά ζωή στο φυσικό περιβάλλον της Αττικής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την 1 η εθελοντική δράση αναδάσωσης της περιοχής Αγία Τριάδα, στον Άγιο Στέφανο, στο όρος Πεντέλη. Τη σημαντική πρωτοβουλία τίμησαν με την παρουσία τους η κα Βίκυ Καβαλλάρη, Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Εκπρόσωπος Περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά και η κα Κατερίνα Μαϊχόσογλου, Δήμαρχος Διονύσου, Αγίου Στεφάνου.
Οι εργαζόμενοι της Henkel Consumer Brands μαζί με τις οικογένειές τους και την ομάδα Sympraxis συμμετείχαν εθελοντικά και φύτεψαν τα πρώτα 250 δέντρα στην περιοχή. Με πλατύ χαμόγελο και ενθουσιασμό έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να δοθεί και πάλι ανάσα πράσινου σε έναν ζωτικό πνεύμονα της Αττικής που επλήγη σοβαρά από επανειλημμένες
καταστροφικές πυρκαγιές. Στόχος των 70 εθελοντών που συμμετείχαν, αποτέλεσε η
προτροπή σε ενεργό δράση και η ανάγκη για την προστασία και την ανάπλαση του
φυσικού περιβάλλοντος.
Η επιλογή του σημείου έγινε με γνώμονα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικής αναγέννησης. Φυτεύτηκαν δέντρα που ενισχύουν τη βιοποικιλότητα της περιοχής και αποτρέπουν τη γρήγορη εξάπλωση σε περίπτωση φωτιάς. Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, η Henkel Hellas αναλαμβάνει άλλη μία πρωτοβουλία και χρηματοδοτεί έργο αναδάσωσης με τη φύτευση περισσότερων από 5.000 δέντρων στην Πεντέλη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει τη φροντίδα και την επιβίωσή τους για τα επόμενα 3 χρόνια.