Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, 7 Μαρτίου 2024

Από σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 μπορούμε να απολαύσουμε στις ελληνικές αίθουσες την ταινία τρόμου ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ (τίτλος στα αγγλικά: IMAGINARY), σε σκηνοθεσία Jeff Wadlow σενάριο Greg Erb, Bryce McGuire & Jason Oremland με τους Pyper Braun, DeWanda Wise, Tom Payne, Veronica Falcon, Cecilia Leal.

Στην επίσημη παρουσίαση της ταινίας διαβάζουμε τα εξής: “Είναι πραγματικά αποκυήματα παιδικής φαντασίας ή κάτι πιο τρομακτικό βρίσκεται κάτω από αυτά; Όταν η Jessica (DeWanda Wise) επιστρέφει στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας με την οικογένειά της, η μικρότερη θετή κόρη της, Alice (Pyper Braun) αναπτύσσει μια απόκοσμη προσκόλληση με μια λούτρινη αρκούδα που ονομάζεται Chauncey που βρίσκει στο υπόγειο. Η Alice αρχίζει να παίζει παιχνίδια με τον Chauncey που σταδιακά γίνονται όλο και πιο απαίσια. Καθώς η συμπεριφορά της γίνεται όλο και πιο ανησυχητική, η Jessica επεμβαίνει μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι ο Chauncey είναι πολύ περισσότερο από το αθώο αρκουδάκι που πίστευε ότι ήταν.”

Τον Νοέμβριο του 2023, κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer πριν από την προβολή της ταινίας “Five Nights at Freddy’s”, μια άλλη ταινία τρόμου της Blumhouse. Το trailer κατάφερε να ξεχωρίσει, καθώς ενθάρρυνε τους θεατές να κλείσουν τα μάτια τους και να “φανταστούν” τι συμβαίνει μέσω του ήχου surround 7.1. Αυτή η ιδέα αναπτύχθηκε ως τεχνική μάρκετινγκ, καθώς το στούντιο περίμενε ότι η φαντασία του κοινού θα ήταν εξίσου τρομακτική με ένα συνηθισμένο και παραδοσιακό trailer.

Μπορούμε ακόμα να δούμε την ταινία ΣΚΥΛΟΣ & ΓΑΤΑ: ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ (με αγγλικό τίτλο: CAT & DOG), το οποίο μάλιστα κυκλοφορεί και με μεταγλώττιση στα ελληνικά για μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία για όλη την οικογένεια! Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Reem Kherici που έχει γράψει το σενάριο με τον Tristan Schulmann. Συμμετέχει η Reem Kherici (σ.σ. ναι, εκτός από σκηνοθεσία και σενάριο, έχει και αναλάβει και ερμηνεία ρόλου στην ταινία!), Franck Dubosc, Philippe Lacheau. Η επίσημη περίληψη της είναι η εξής: “Η Ντίβα είναι μία γάτα ινφλουένσερ, με εκατομμύρια ακολούθους. O Τούλης είναι ένα αδέσποτο κουτάβι που καταπίνει κατά λάθος ένα ρουμπίνι ανεκτίμητης αξίας που μόλις έχει κλέψει ο διαβόητος απατεώνας Τζακ. Μέσα από μία σειρά ατυχών γεγονότων, τα δύο κατοικίδια βρίσκονται κυνηγημένα από έναν διεφθαρμένο αστυνομικό που θα κάνει τα πάντα για να πάρει στα χέρια του το πολύτιμο ρουμπίνι. Όσο η Μόνικα και ο Τζακ τους αναζητούν, η Ντίβα και ο Τούλης πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για να γλιτώσουν από αυτή την τρελή καταδίωξη που τα οδηγεί από το Μόντρεαλ μέχρι τη Νέα Υόρκη.”

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).