Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα 

Τρεις ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 στους κινηματογράφους και το Say Yes to the Press είναι εδώ για να σας ενημερώσει αλλά και να σας προτείνει ταινίες που αξίζει να δει κάποιος στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία BAGHEAD: Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ είναι σε σκηνοθεσία Alberto Corredor και σενάριο Christina Pamies, Bryce McGuire & Lorcan Reilly ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Freya Allan, Jeremy Irvine, Peter Mullan, Anne Muller, Ned Dennehy και Ruby Barker.

Η επίσημη περίληψη της είναι η εξής: “Μετά τον θάνατο του πατέρα της (Peter Mullan), η Iris (Freya Allan) μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια ερειπωμένη παμπ αιώνων. Ταξιδεύει στο Βερολίνο για να αναγνωρίσει το σώμα του πατέρα της και να συναντηθεί με τον δικηγόρο (Ned Dennehy) για να συζητήσουν για την κληρονομιά. Όταν υπογραφεί η πράξη θα δεθεί άρρηκτα με μια ανείπωτη οντότητα που κατοικεί στο υπόγειο της παμπ – την Baghead – ένα πλάσμα που αλλάζει σχήμα και μπορεί να μεταμορφωθεί σε νεκρό. Δύο χιλιάδες μετρητά για δύο λεπτά με το πλάσμα είναι ό,τι χρειάζονται για να απαλύνουν τη θλίψη τους οι απελπισμένοι αγαπημένοι τους. Ο Neil (Jeremy Irvine), ο οποίος έχει χάσει τη γυναίκα του, είναι ο πρώτος πελάτης της Iris. Όπως ο πατέρας της, η Ίρις μπαίνει στον πειρασμό να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις του πλάσματος και να βοηθήσει τους απελπισμένους ανθρώπους για ένα τίμημα. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι η παραβίαση του κανόνα των δύο λεπτών μπορεί να έχει τρομακτικές συνέπειες. Μαζί με την καλύτερή της φίλη Katie (Ruby Barker), η Iris πρέπει να παλέψει για να διατηρήσει τον έλεγχο της Baghead και να βρει πώς να την καταστρέψει, προτού τους καταστρέψει.” Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Το κινηματογραφικό έργο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ: AUDI vs. LANCIA (τίτλος στα αγγλικά:

RACE FOR GLORY: AUDI vs. LANCIA) ειναι εμπνευσμένο από τα απίστευτα αληθινά γεγονότα που έγιναν κατά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλι του 1983 και τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ Γερμανίας (Audi) και Ιταλίας (Lancia). Η επίσημη περίληψη της ταινίας αποκαλεί το «Race for Glory: Audi vs Lancia» μία πραγματική “Δαβίδ εναντίον Γολιάθ” ιστορία. Η σκηνοθεσία είναι του Stefano Mordini από ένα σενάριο των Filippo Bologna, Stefano Mordini & Riccardo Scamarcio, ενώ συμμετέχουν οι Riccardo Scamarcio, Daniel Bruhl, Katie Clarkson-Hill, Esther Garrel, Volker Bruch, Bruno Gouery, Haley Bennett.

 

Το ΓΚΟΤΖΙΛΑ x ΚΟΝΓΚ: Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (αυθεντικός τίτλος GODZILLA x KONG: THE NEW EMPIRE) ειναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της ημέρας. Με την επική μάχη ανάμεσα στα δύο θηρία να συνεχίζεται, το κινηματογραφικό Monsterverse της Legendary Pictures βαδίζει στα ίχνη της εκρηκτικής αναμέτρησης του “Γκοτζίλα vs.Κονγκ” με μία νέα περιπέτεια που φέρνει τον παντοδύναμο Κονγκ και τον τρομακτικό Γκοτζίλα αντιμέτωπους με μία κολοσσιαία, ανεξερεύνητη απειλή κρυμμένη μέσα στον κόσμο μας, που βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους και τη δική μας.

Η νέα ταινία σε σκηνοθεσία Adam Wingard, σενάριο Terry Rossio, Simon Barrett & Jeremy Slater με τους ηθοποιούς Brian Tyree Henry, Rachel House, Rebecca Hall, Dan Stevens, Kaylee Hottle, Alex Ferns, Fala Chen εξερευνά την προέλευση και την ιστορία αυτών των Τιτάνων, καθώς και τα μυστήρια της Νήσου του Κρανίου και πέραν αυτής, ενώ αποκαλύπτει τη μυθική μάχη που σφυρηλάτησε αυτά τα εκπληκτικά όντα και τα έφερε κοντά στην ανθρωπότητα για πάντα.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).