Τέλος το 5G, πάμε για το ακόμη πιο γρήγορο 5.5G!

Μετάβαση από 5G σε 6G

Μπορεί ακόμη και σήμερα να ακούμε το 5G και να σκεφτόμαστε κάτι πρωτοποριακό και “φρέσκο, αλλά ας μην ξεχνάμε πως η διάθεσή του στο εμπόριο ξεκίνησε το 2019. Τώρα πλέον έχουν φτάσει να το χρησιμοποιούν πάνω από 1,5 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο, πράγμα για το οποίο το 4G χρειάστηκε τουλάχιστον έξι ολόκληρα χρόνια. Κάπως έτσι, λοιπόν, καταλαβαίνετε πως έχει έρθει η ώρα για κάτι καινούργιο στον κόσμο της τεχνολογίας – κι αυτό ακριβώς παρουσίασε η Huawei στο MBBF που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Ντουμπάι. Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για το 5.5G, το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και θα λανσαριστεί φέτος.

Η καινοτόμα τεχνολογία 5.5G, γνωστή και ως «5G-Advanced», φαίνεται μέχρι στιγμής να αποτελεί το επόμενο στάδιο για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας. Μάλιστα, πρόκειται για τη γέφυρα η οποία μας φέρνει πιο κοντά στην εξέλιξη προς το 6G, που θα δούμε να συμβαίνει μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η εταιρεία έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις και έχει γνωστοποιήσει τα σχέδιά της στο ευρύ κοινό, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα πλήρες σύνολο εμπορικού εξοπλισμού δικτύου 5.5G για το 2024. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να επεκτείνει και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Κι αν απορείτε για τις προηγμένες δυνατότητες της τελευταίας, τότε σας έχουμε νέα! Αυτές περιλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια τοποθεσίας, παθητικό IoT και καθορισμένα επίπεδα latency, επιτρέποντας έτσι στους παρόχους τηλεπικοινωνιών να προσφέρουν στους χρήστες ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, η αγορά της Ασίας μοιάζει να είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα μέσα στο έτος. Τώρα, μένει να δούμε πότε θα κάνει το ίδιο και η Δύση. Συντονιστείτε, λοιπόν, γιατί μέσα στα επόμενα χρόνια πρόκειται να γίνουμε μάρτυρες μιας νέας εποχής – αυτής της μετάβασης από το 5G στο 5.5G!