Το πρόγραμμα επιτάχυνσης “Unleashed” της Purina αποκαλύπτει τις καινοτόμες start-ups που συμμετέχουν σε αυτό – Μία ελληνική, η PetExplorer, ανάμεσά τους

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης “Unleashed” της Purina, της κορυφαίας εταιρείας φροντίδας κατοικίδιων ζώων, αποκαλύπτει τις οκτώ πρωτοπόρες startups που συμμετέχουν σε αυτό. Το πρόγραμμα, που διανύει την πέμπτη χρονιά του και «φιλοξενεί» επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, έχει ως στόχο την υποστήριξη και προώθηση νέων και ανατρεπτικών επιχειρήσεων τεχνολογίας και φροντίδας κατοικίδιων ζώων. Φέτος, στην τελική φάση, για πρώτη φορά συμμετέχει και μια ελληνική start-up, η PetExplorer, που ξεκίνησε την πορεία ανάπτυξης της στο πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας “Ignite Ideas” της Nestle Ελλάς. Η PetExplorer έχει δημιουργήσει την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει εύκολα και αξιόπιστα ιδιοκτήτες κατοικίδιων με επαγγελματίες κτηνιάτρους και όχι μόνο.

O Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος, ιδρυτής της PetExplorer, επισημαίνει: «Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Unleashed της Purina αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σταθμό για εμάς γιατί μας προσφέρει διεθνή εμπειρία, σύνδεση με την αγορά, τεχνογνωσία αλλά και πόρους για να πραγματοποιήσουμε τα επόμενα βήματά μας. Πρωτοβουλίες σαν αυτή αποδεικνύουν ότι οι εδραιωμένες επιχειρήσεις μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων».

Το πρόγραμμα “Unleashed” λειτουργεί με την υποστήριξη του Purina Accelerator Lab. Προσφέροντας πόρους σε start-ups που ενσωματώνουν την τεχνολογία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες φροντίδας κατοικίδιων ζώων με νέους και καινοτόμους τρόπους, το Lab συμβάλλει στην ανάπτυξη του start-up οικοσυστήματος κατοικίδιων ζώων.