We say YES to… Dopamine dressing!

H Άνοιξη είναι εδώ και είναι εποχή για αναζωογόνηση, ανάταση και αισιοδοξία!

Η αλήθεια είναι όμως ότι πολλές φορές για να νιώσουμε θετικά συναισθήματα είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε λιγάκι παραπάνω… Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει το πρωί και δεν έχεις διάθεση για τίποτα, θέλεις απλώς να κάτσεις σπίτι σου και να κοιτάζεις το ταβάνι;

Σύμφωνα με ειδικούς, αν έβλεπες απέναντί σου ένα outfit που πλημμύριζε από χρώματα, αυτό θα ήταν αρκετό για να σου φτιάξει τη διάθεση και έτσι θα ξεκινούσες τη μέρα σου με αισιοδοξία.

Έτσι απλά!

Το “ντύσιμο ντοπαμίνη”, όπως ονομάζεται, δεν είναι απλώς ένας τρόπος ντυσίματος. Όταν φοράμε έντονα χρώματα σε συνδυασμό με ανάλαφρες υφές υφασμάτων, το σώμα μας απελευθερώνει ντοπαμίνη και με αυτό τον τρόπο παρέχεται άμεσα τόνωση στη διάθεσή μας.

Στόχος η αυτοπεποίθηση!

Το να νιώθουμε καλύτερα επηρεάζει τον τρόπο που ενεργούμε. Ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει ντοπαμίνη κάθε φορά που νιώθουμε ευχαρίστηση. Ας μιλήσουμε για τις τρεις πτυχές του dopamine dressing!

Η πρώτη πτυχή είναι το χρώμα, ένα στοιχείο προσωπικού στιλ που έχει άμεσο αντίκτυπο σε εμάς και στους γύρω μας. Για άμεση τόνωση της διάθεσης, φορέστε ένα χρώμα που σας αρέσει, ακόμα κι αν είναι “κρυμμένο” στους άλλους. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η χρήση φωτεινών χρωμάτων για πιο φωτεινή προοπτική.

Η δεύτερη πτυχή είναι η άνεση. Για παράδειγμα, η άνεση μπορεί να σημαίνει μια σωματική αίσθηση που βασίζεται στο πώς αισθάνεστε φορώντας ένα συγκεκριμένο ύφασμα. Μπορεί επίσης να σημαίνει εξοικείωση. Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι να φοράτε ένα ρούχο που πριν συνήθιζε να φοράει ένα μέλος της οικογένειάς σας ή ένα ρούχο που συνήθως φοριέται σε ειδικές περιστάσεις. Η ανάκληση αυτών των αναμνήσεων ενεργοποιεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης.

Η τρίτη πτυχή του ντυσίματος ντοπαμίνης είναι να ταιριάξουμε το εξωτερικό μας με το εσωτερικό μας. Όταν τα ρούχα μας ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας, νιώθουμε αυθεντικοί και υπενθυμίζουμε τη δύναμή μας. Αυτό σημαίνει ότι… φοράμε τις αξίες μας. Όπως συμβαίνει και με τα styling outfits, υπάρχουν άπειροι τρόποι να φορέσουμε τις αξίες μας. Και αφού ντυνόμαστε κάθε μέρα, έχουμε τουλάχιστον 365 ευκαιρίες κάθε χρόνο να μεταφέρουμε ένα μήνυμα στον εαυτό μας και στους άλλους!

Όταν λοιπόν δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό outfit, το μόνο σίγουρο είναι ότι τότε θα καταλάβετε ότι μόδα δεν είναι αυτό που επιτάσσει η εποχή αλλά αυτό που βγαίνει από την μέσα μας και μας κάνει να ακτινοβολούμε!