Εκδήλωση με με θέμα «Σεβασμός στον Άνθρωπο, τα Ζώα και το Περιβάλλον μέσα από την Ενσυναίσθηση

Ζωή Γερουλάνου, Μάρσα Δημοπούλου, Δώρα Λοΐζου, Άντρια Παπαδοπούλου, Σκύλος Οδηγός Ίρμα

Σημαντικές τοποθετήσεις, εξέχουσες παρουσίες, και πολύ ωραίες προθέσεις χαρακτήρισαν την εκδήλωση της οργάνωσης Hellenic Animal Protection που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου στο Athens Marriott Hotel στο πλαίσιο του Money Show.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση της ιδρύτριας του Hellenic Animal Protection, Άντρια Παπαδοπούλου, η οποία αφού εξήγησε τους λόγους που οδηγήθηκε στη δημιουργία της οργάνωσης, ανακοίνωσε τα σχέδιά της. Μεταξύ αυτών και η δημιουργία ενός φορέα θεραπευτικής ιππασίας με την δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής για παιδιά και άτομα με ειδικές δεξιότητες.
Ακολούθησαν σημαντικές ομιλίες. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Μελέτης Μελετόπουλος- διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Λυκειάρχης της Ιόνιας σχολής που, μέσω βίντεο, εξέθεσε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο να εκπαιδευτούν τα παιδιά μέσω της ενσυναίσθησης. Η ποινικολόγος Αντωνία Λεγάκη εξέφρασε τη σημαντικότητα της ενσυναίσθησης στην υπεράσπιση θυμάτων κακοποίησης. Η πρόεδρος του κέντρου “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος” Ζωή Γερουλάνου αναφέρθηκε τους σκοπέλους που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει με τους σκύλους οδηγούς αλλά και τι νοοτροπία των πολιτών.