Εμφύλιος Πόλεμος: Η νέα ταινία του Alex Garland, από σήμερα 18 Απριλίου 2024, στους κινηματογράφους

Η ταινία “Εμφύλιος Πόλεμος” (αυθεντικός τίτλος στα αγγλικά: Civil War) του Alex Garland (Ex Machina, Annihilation, Men) είναι ένα πρωτότυπο roadmovie που συνδυάζει στοιχεία πολεμικής ταινίας, με φόντο μια δυστοπική και κατακερματισμένη Αμερική του κοντινού μέλλοντος.

Η υπόθεση ακολουθεί μια φωτορεπόρτερ, που υποδύεται η Kirsten Dunst, και μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων σε μια γεμάτη αδρεναλίνη διαδρομή μέσα στην αναταραχή και την αβεβαιότητα. Στο πλευρό της Dunst συμμετέχουν ακόμα οι ηθοποιοί: Wagner Moura, Cailee Spaeny, Jefferson White, Stephen McKinley Henderson, Sonoya Mizuno. Η ταινία προβλέπεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από σήμερα, 18 Απριλίου 2024.

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, η ταινία έφερε έσοδα 18–24 εκατομμυρίων δολαρίων από 3.838 κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κυκλοφορία με καταλληλότητα R (- Restricted, δηλαδή μια ταινία όπου παιδιά κάτω των 17 ετών χρειάζονται συνοδό γονέα ή κηδεμόνα για να παρακολουθήσουν. Αυτή η βαθμίδα σημαίνει ότι η ταινία περιέχει υλικό για ενήλικες, όπως δραστηριότητα ενηλίκων, σκληρή γλώσσα, έντονη παραστατική βία, κατάχρηση ναρκωτικών και γυμνό) από ανεξάρτητο στούντιο στο πρώτο Σαββατοκύριακό της.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί, ότι η ταινία “Εμφύλιος Πόλεμος” κέρδισε 10,8 εκατομμύρια δολάρια από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στις αίθουσες, συμπεριλαμβανομένων 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων από τις προεπισκοπήσεις το βράδυ της Πέμπτης – ένα ρεκόρ για κυκλοφορία της Α24 (Ανεξάρτητη εταιρεία ταινιών). Με ντεμπούτο στα 25,7 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία κατάφερε να ξεπεράσει το Hereditary ως το μεγαλύτερο εισπρακτικό Σαββατοκύριακο στην ιστορία της A24, καθώς και να γίνει η πρώτη ταινία του στούντιο που έφτασε στην κορυφή του box office.
Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).