«Greece I’m coming home»: Ελλάδα, έρχομαι σπίτι» – Παρουσιάστηκε με απόδοση και στη νοηματική σε εκδήλωση του Δήμου Ηλιούπολης

Το δρώμενο «Greece I’m coming home»: Ελλάδα, έρχομαι σπίτι» από ένα θεατρικό κείμενο που έγραψε η Μαρία Αγραπίδου και ο Χρήστος Αρφάνης, παρουσιάστηκε με απόδοση και στην νοηματική σε εκδήλωση του Δήμου Ηλιούπολης με αφορμή το αίτημα για Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, που έλαβε χώρα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Πόλης στις 18 Απριλίου 2024. Η εκδήλωση συνέπεσε μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, επίσης γνωστή ως Παγκόσμια Ημέρα Κληρονομιάς.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Χρήστος Αρφάνης. Το Make Up – Body Paint ανέλαβαν οι Δέσποινα Αποστολοπούλου, Μάρω Κοκκώνη, ενώ έπαιξαν οι Χάρρυ Τζιάνν, Μαρία Αγραπίδου και ο Εξηκίας Τριβουλίδης στο ρόλο του Φειδία.

Η απόδοση στην νοηματική ήταν μια ευγενική χορηγία από τον Χρήστο Δαγρέ και το Εκπαιδευτικό κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας “Κρατύλος”, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Μάρω Κοκκώνη.

Μετά το θεατρικό μονόπρακτο ακολούθησε τοποθέτηση του κ. Γιώργου Δήμου, ηθοποιού – φιλολόγου για το έργο και στη συνέχεια απαγγελία ποιήματος και προβολή βίντεο με πίνακες από την Κατερίνα Ζαφειράκη ζωγράφο – ποιήτρια.