Η Σαντορίνη… της Κίνας!

Είναι γνωστό ότι οι Κινέζοι λατρεύουν τη Σαντορίνη! Κάθε χρόνο τουρίστες από την Κίνα κατακλύζουν το νησί και πολλοί επιλέγουν εκεί να γίνει ο γάμος τους ή η γαμήλια φωτογράφιση. Τους αρέσει τόσο πολύ η Σαντορίνη που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δίδυμο νησί στην Κίνα!

Σύμφωνα με έρευνα της GBR Consulting για λογαριασμό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για τις προτιμήσεις των τουριστών, η Σαντορίνη βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων των Κινέζων τουριστών.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς δημιουργήθηκε η Σαντορίνη της Κίνας!

Το… αντίγραφο του πανέμορφου κυκλαδίτικου νησιού δημιουργήθηκε στην περιοχή Dali που βρίσκεται στην επαρχία Yunnan, νοτιοδυτικά της Κίνας. To “κινέζικο” νησί έχει έκταση 3.700 στρεμμάτων και δεν πληρώνεις τίποτα για να το επισκεφθείς.

Σαντορίνη made in China!

Οι Κινέζοι που δεν μπορούν να “πετάγονται” στην Οία για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, μπορούν να μείνουν στη χώρα τους απολαμβάνοντας Κυκλάδες… ή μάλλον κάτι που μοιάζει με Κυκλάδες… Λευκά σπίτια σε κυκλαδίτικο στιλ, μπλε παράθυρα, όμορφα σοκάκια. Ό,τι αρέσει στη Σαντορίνη το βρίσκουν και στην Κίνα. Εκεί υπάρχουν ωραία ξενοδοχεία και φυσικά εξαιρετική θέα, όχι όμως σε θάλασσα αλλά στη λίμνη Erhai. Eπίσης, εκεί ο καιρός είναι πολύ καλός, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα κοινό με το κυκλαδίτικο νησί, οι άνεμοι!

Ήξερες ότι…

– Ο οικισμός της Οίας είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που κρίθηκε διατηρητέος.

– Η καλντέρα της Σαντορίνης σχηματίστηκε μετά από πολλές ηφαιστειακές εκρήξεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 1,5 εκατομμύρια χρόνια στο Αιγαίο Πέλαγος.