Οι ταινίες της εβδομάδας

Στον κόσμο του σινεμά, κάθε εβδομάδα φέρνει μαζί της νέες ιστορίες που περιμένουν να ανακαλυφθούν. Από τις ανατρεπτικές περιπέτειες μέχρι τις συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, οι ταινίες της εβδομάδας προσφέρουν ένα πανόραμα συναισθημάτων και εμπειριών.

Σε αυτό το άρθρο, θα περιηγηθούμε στις πρεμιέρες και θα ανακαλύψουμε τις ταινίες που ξεχωρίζουν, εξερευνώντας τη μαγεία που μόνο η έβδομη τέχνη μπορεί να προσφέρει. Ετοιμαστείτε να βυθιστείτε σε έναν κόσμο όπου η φαντασία συναντά την πραγματικότητα και οι ήρωες των ιστοριών γίνονται οι σύντροφοί μας σε μια ατέλειωτη περιπέτεια.

Το Θρίλερ ΑΓΡΙΑ ΝΕΡΑ (Τίτλος στα αγγλικά: SOMETHING IN THE WATER) σε σκηνοθεσία Hayley Easton Street, σενάριο Cat Clarke με τους ηθοποιούς Hiftu Quasem, Lauren Lyle, Natalie Mitson, Nicole Rieko Setsuko, Ellouise Shakespeare-Hart, μας παρουσιάζει τη Meg, που παρευρίσκεται στο γάμο της παλιάς φίλης Lizzie στην Καραϊβική μαζί με τις φίλες της Cam και Ruth, συν την πρώην σύντροφό της Kayla με την οποία χώρισε αφού επέζησαν και οι δύο από ένα βαθιά τραυματικό γεγονός…

 

 

Η περιπέτεια ΑΡΘΟΥΡ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ (αυθεντικός τίτλος στα αγγλικά: ARTHUR THE KING), σε σκηνοθεσία Simon Cellan Jones, σενάριο Michael Brandt & Mikael Lindnord με τους Nathalie Emmanuel, Simu Liu, Mark Wahlberg, Juliet Rylance, Ali Suliman, μας μεταφέρει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα 10 ημερών και 700 χιλιόμετρων μέσα στη ζούγκλα, όπου σφυρηλατείται ένας αδιάσπαστος δεσμός ανάμεσα στον επαγγελματία δρομέα Μάικλ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και έναν αδέσποτο σκύλο, τον οποίο βαφτίζει Άρθουρ. Καθώς η ομάδα του Μάικλ ωθείται στα όριά της, ο τετράποδος Άρθουρ θέτει νέες βάσεις για το τι είναι νίκη, πίστη και φιλία.

 

 

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ (ORIGIN) είναι ένα δράμα που συγκλονίζει σε σκηνοθεσία Ava DuVernay και σενάριο της DuVernay με την Isabel Wilkerson. Παίζουν οι ηθοποιοί Aunjanue Ellis-Taylor, Jon Bernthal, Niecy Nash, Vera Farmiga, Isha Blaaker, Victoria Pedretti, Blair Underwood.

Η επίσημη περίληψη της είναι η εξής: “Ενώ εξετάζει το παγκόσμιο φαινόμενο της κάστας και των σκοτεινών επιπτώσεων στην κοινωνία, μια δημοσιογράφος (Ονζανί Έλις-Τέιλορ) αντιμετωπίζει ανυπολόγιστη προσωπική απώλεια και αποκαλύπτει την ομορφιά της ανθρώπινης αντοχής.”

 

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).