Tips για το τέλειο stress free σπίτι

Το άγχος στην καθημερινή ζωή είναι αναπόφευκτο. Η οικογένεια, οι σχέσεις, τα οικονομικά και πολλοί άλλοι παράγοντες στη ζωή μας προκαλούν στρες.

Μπαίνουμε σπίτι και θέλουμε να κάνουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο για να διώξουμε την ένταση της ημέρας. Δεν θα χαλαρώσουμε πραγματικά όμως αν το σπίτι μας μάς αγχώνει.

Το σπίτι είναι ο προσωπικός μας χώρος, το δικό μας ησυχαστήριο, εκεί όπου αισθανόμαστε ελεύθεροι και ασφαλείς. Τι γίνεται όμως αν αντί να μας χαλαρώνει, μας αγχώνει;

Ας δούμε μερικά tips έτσι ώστε να καταφέρουμε το σπίτι μας να γίνει ο stress free χώρος μας.

1) ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟ
Η minimal διακόσμηση δίνει έμφαση μόνο στα απαραίτητα. Το σπίτι μας έτσι γίνεται γαλήνιο και ένας χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας. Αν θέλετε να πετύχετε αυτή τη διακόσμηση που λειτουργεί χαλαρωτικά, κινηθείτε σε χρωματισμούς του λευκού, του μπεζ, της άμμου και των παλ χρωμάτων. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και μια μικρή πινελιά σε έντονο χρώμα έτσι ώστε να δώσετε στο σπίτι σας την ένταση που χρειάζεται.

2) ΦΥΤΑ ANTI-STRESS
Τα φυτά έχει αποδειχτεί ότι έχουν θετική επίδραση στη διάθεσή μας, βοηθούν να χαλαρώσουμε και να φτιάξει η ψυχολογία μας. Τι θα λέγατε αν φέρνατε τη φύση στο σπίτι σας; Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε πίνακες που να απεικονίζουν δέντρα, θάλασσα ή γενικότερα ένα “ήρεμο” τοπίο. Επίσης, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν «παράδεισο» χαλάρωσης στην κουζίνα σας με αρωματικά βότανα και φυτά.

3) ΓΩΝΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ
Δημιουργήστε μία γωνιά στο σπίτι μόνο για εσάς με τα έπιπλα που σας αρέσουν, έναν προσωπικό χώρο όπου εκεί θα απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ρόφημα και θα διαβάζετε ένα ενδιαφέρον βιβλίο.

4) ΦΩΣ
Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως του σπιτιού, είναι πολύ σημαντικό για τη διάθεση και την ψυχολογία σας. Αποφύγετε τις σκουρόχρωμες κουρτίνες και μην τοποθετείτε αντικείμενα/έπιπλα που να κρύβουν τα παράθυρα.

5) ΕΝΥΔΡΕΙΟ
Φτιάξτε ένα ενυδρείο, δεν είναι τυχαίο που στις ιατρικές αίθουσες αναμονής βλέπουμε συχνά ενυδρεία με ψάρια. Σύμφωνα με μελέτες, το να βλέπουμε ψάρια να κολυμπούν είναι άκρως
χαλαρωτικό. Γενικότερα το στοιχείο του νερού προσδίδει στη διακόσμηση και στη ζεν διάθεση που επιθυμούμε. Μια ωραία ιδέα είναι τα φυτά που αναπτύσσονται σε νερό. Προτιμήστε διάφανα βάζα για να φαίνεται το νερό και όλο το φυτό.

6) ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η σωστή οργάνωση βοηθάει στην αποφυγή του άγχους. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα έπιπλο στην είσοδο έτσι ώστε να έχετε οργανωμένα τα πράγματά σας (πορτοφόλι, κλειδιά, κινητό) όταν τα χρειαστείτε την ώρα που φεύγετε βιαστικοί από το σπίτι.

7) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια, το σπίτι σας θα μυρίζει πάντα ωραία και εσείς θα νιώθετε υπέροχα. Προτιμήστε φυσικά αρώματα όπως σανταλόξυλο, λεβάντα κ.α. Τα αιθέρια έλαια μας βοηθούν επίσης να κοιμόμαστε πιο εύκολα.