Το ταξίδι της βιωσιμότητας συνεχίζεται, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τον πλανήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, η νορβηγική εταιρία Stokke® υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στην υπεράσπιση της ευημερίας των παιδιών και στην προστασία του πλανήτη. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στην οικογένεια η εταιρία εξελίσσεται, σεβόμενη τις αρχές της βιωσιμότητας, επενδύει στην κυκλική οικονομία, υπερασπίζεται τα παιδιά και την ανάπτυξή τους και υπηρετεί το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον.

«Στον σημερινό κόσμο, η βιωσιμότητα δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Είναι αναγκαιότητα τόσο για τον πλανήτη μας όσο και για τις μελλοντικές γενιές. Ως brand που υπερασπίζεται τα παιδιά, οφείλουμε να δημιουργήσουμε για αυτά ένα μέλλον που είναι φτιαγμένο να διαρκέσει», αναφέρει ο Jacob Kragh, Διευθύνων σύμβουλος της Stokke.

Προς την επίτευξη αυτού του στόχου και σύμφωνα με στοιχεία της Έκθεσης Βιωσιμότητας της εταιρίας για το 2023 που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, η Stokke κατά τη χρονιά που πέρασε έχει μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 22% σε σύγκριση με το 2022. Επιπλέον, έχει προχωρήσει στην αύξηση χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κατά 49% στην παραγωγική της διαδικασία. Η Stokke δίνει προτεραιότητα στη βιώσιμη δασοκομία, αποκτώντας την πιστοποίηση FSC® για την νέα φορητή κούνια Stokke SnooziTM και θέτοντας ως στόχο από το 2024 την αποκλειστική παραγωγή της καρέκλας Tripp Trapp® κάτω από την πιστοποίηση FSC®. Αυτό ευθυγραμμίζεται περαιτέρω με τη δέσμευση της Stokke να κατασκευάζει προϊόντα που είναι φτιαγμένα για να διαρκούν.