“ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ” και “ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ”, από σήμερα στους κινηματογράφους 

Σήμερα 23 Μαΐου 2024, κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες δυο συναρπαστικές ταινίες που αξίζει να δείτε!

ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Στην ταινία ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ (Αρχικός τίτλος στα αγγλικά: Sleeping Dogs) σε σκηνοθεσία Adam Cooper, με τους Russell Crowe, Karen Gillan, Marton Csokas, Tommy Flanagan, αφού υποβλήθηκε σε μία πρωτοποριακή θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ένας πρώην ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών επανεξετάζει μια υπόθεση δεκαετίας που αφορά την άγρια δολοφονία ενός καθηγητή κολεγίου – και είναι σαν να ερευνά την υπόθεση για πρώτη φορά. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Crowe πρωταγωνιστεί ως Ρόι Φρίμαν, ένας πρώην ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών με θρυμματισμένη μνήμη, που αναγκάζεται να εξετάσει ξανά, μια υπόθεση που δεν θυμάται. Καθώς η ζωή ενός άνδρα κρέμεται από την καταδίκη του θανάτου, ο Φρίμαν πρέπει να συγκεντρώσει τα βάναυσα στοιχεία από μια έρευνα φόνου δεκαετιών, αποκαλύπτοντας έναν μοχθηρό ιστό από θαμμένα μυστικά και προδοσίες που συνδέονται με το παρελθόν του…

Η ταινία Sleeping Dogs αποτελεί μεταφορά του βιβλίουThe Book of Mirrors (του συγγραφέα E.O. Chirovici) σε κινηματογραφική ταινία από τους Adam Cooper και Bill Collage, με τον Cooper να έχει αναλάβει όπως είπαμε και παραπάνω, και την σκηνοθεσία.


ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ
Από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη John Krasinski, η ταινία “ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ” έχει για πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που ανακαλύπτει ξαφνικά ότι μπορεί να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών – καθώς και τι κάνει με αυτήν την υπερδύναμη – και ξεκινά μια μαγική περιπέτεια για να επανασυνδέσει τους ξεχασμένους Φανταστικούς Φίλους με τα αντίστοιχα παιδιά. Η ταινία προβάλλεται με μεταγλώττιση στα ελληνικά αλλά και με ελληνικούς υπότιτλους.
Συμμετέχουν οι Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming, Fiona Shaw, Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr., Emily Blunt, Matt Damon, Maya Rudolph, Jon Stewart, Bobby Moynihan, Sam Rockwell, Sebastian Maniscalco, Christopher Meloni, Richard Jenkins, Awkwafina, Steve Carell, με την συμμετοχή πολλών άλλων ηθοποιών.

Αρκετοί κριτικοί παρατήρησαν ότι η ταινία μοιράζεται κάποιες ομοιότητες με τη σειρά κινουμένων σχεδίων του Cartoon Network, “Foster’s Home for Imaginary Friends”.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).