Soft hiking: Το νέο trend

To νέο trend θα το αγαπήσουν πολλοί γιατί προσφέρει ευεξία χωρίς να είναι απαιτητικό. Η ήπια πεζοπορία μας προσφέρει πολλά οφέλη!

Γενικά στο TikTok η ιδέα του… χαλαρά είναι τάση και αυτό μας αρέσει πολύ. Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση ό,τι μας κάνει καλό να μας κουράζει, να μας εξουθενώνει και να μας καταπιέζει. Το soft hiking μας προσφέρει απόλαυση, δεν μας γυμνάζει απλώς. Ο όρος “soft hiking” επινοήθηκε από δύο βρετανίδες, την Έμιλυ Θόρντον και τη Λούσι Χερντ που εξιστορούν τα ταξίδια τους καθώς εξερευνούν τη φύση της Μεγάλης Βρετανίας στα social media.

Μας παροτρύνουν, λοιπόν, να μη βιαζόμαστε, να ζούμε την κάθε στιγμή και να κάνουμε διαλείμματα για φαγητό και ξεκούραση.

Γιατί να επιλέξουμε το soft hiking

Βάζοντας την ήπια πεζοπορία στη ζωή μας ερχόμαστε συχνά σε επαφή με τη φύση και αυτό μας αναζωογονεί και ενισχύει την ευεξία μας. Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα που συμβάλλει στη μείωση του στρες, ενώ βελτιώνει τη συγκέντρωση. Επιπρόσθετα, με το soft hiking γυμναζόμαστε και ενδυναμώνουμε τα οστά και τους μυς μας. Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Είναι επίσης σημαντικό ότι η ήπια πεζοπορία κάνει καλό και στην ποιότητα του ύπνου μας!

Φύγαμε!

Αν σας τρομάζει η ιδέα να πάρετε τα βουνά… σκεφτείτε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Φυσικά και δεν χρειάζεται να κάνετε… άλματα, αλλά μικρά μικρά βήματα! Για παράδειγμα καλή αρχή είναι μια μεγάλη βόλτα στη φύση. Διαλέξτε ένα πάρκο και εξερευνήστε το χωρίς να έχετε όμως συνέχεια στο μυαλό σας τον χρόνο. Χαλαρώστε και απολαύστε! Μην πιέζεστε και κάντε όσα διαλείμματα χρειάζεστε. Τον ρυθμό τον καθορίζετε εσείς!