Παγκόσμιο Ακαδημαϊκό Ενδιαφέρον για το Αυθεντικό Ελληνικό Απόσταγμα

Το Ούζο Πλωμαρίου στο επίκεντρο εκπαιδευτικού ταξιδιού της Σχολής Burgundy School of Wine & Spirits Business

Με επίκεντρο τη Λέσβο και «πρωταγωνιστή» το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, φοιτητές MBA από τη διεθνούς φήμης Σχολή Burgundy School of Wine & Spirits Business (Ντιζόν, Γαλλία) συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό ταξίδι υψηλής προστιθέμενης αξίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Σχολής με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

Οι φοιτητές –προερχόμενοι από τις ΗΠΑ, την Κολομβία, την Κίνα, τη Ρωσία και την Τουρκία– επισκέφθηκαν το αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου, συμμετείχαν σε γευσιγνωσία και ενημερώθηκαν για την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του αυθεντικού ελληνικού αποστάγματος. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο μελέτης σχετικά με τις διεθνείς προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης του Ούζου, με στόχο την ενίσχυση της εξαγωγικής του δυναμικής.

Οι άνθρωποι της Ποτοποιίας ανέδειξαν το πάντρεμα παράδοσης και καινοτομίας, τη μοναδικότητα της γεύσης, καθώς και τη βαθιά πολιτισμική και ιστορική σύνδεση του Ούζου Πλωμαρίου με τη Λέσβο και το Αιγαίο.

Τα ευρήματα της μελέτης θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω στρατηγική ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας του προϊόντος.

Το Ούζο Πλωμαρίου συνεχίζει να αποτελεί γευστικό πρεσβευτή της Ελλάδας στον κόσμο, μεταφέροντας την αυθεντικότητα, την παράδοση και τη γοητεία του Αιγαίου σε κάθε σταγόνα.