5)See the light: Ο Πύργος Πειραιά πρωταγωνιστεί σε μια ιδιαίτερη ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας

O Δήμος Πειραιά και η Piraeus Tower Α.Ε. παρουσιάζουν μια μοναδική ψηφιακή έκθεση με πρωταγωνιστή τον εμβληματικό Πύργο Πειραιά, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Φωτός. 

Η εμπειρία ξεκινά με ένα βίντεο που μας ξεναγεί στο εσωτερικό του Πύργου Πειραιά, σε ένα ψηφιακό gallery walk ανάμεσα σε 24 εικόνες-εκθέματα. Μέσα από την καλλιτεχνική ματιά 24 φωτογράφων, ανακαλύπτουμε κι εμείς τον φωταγωγημένο Πύργο Πειραιά, που «έλαμψε» την περίοδο των Χριστουγέννων, ως ένα σύγχρονο σύμβολο ελπίδας, αισιοδοξίας και αναγέννησης.

Η πρωτότυπη ιδέα φέρει την υπογραφή της εταιρίας YARD η οποία είχε αναλάβει τη Χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση του Πύργου Πειραιά – σε συνεργασία με την εταιρία Lighting Art και τον Lighting Designer Γιώργο Τέλλο – καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης.

Τη διοργάνωση της έκθεσης έχει το Destination Piraeus, o Οργανισμός για την τουριστική προβολή του Δήμου Πειραιά. 

Ο Πύργος του Πειραιά είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, μετά τον Πύργο των Αθηνών. Έχει ύψος 84 μέτρα και αποτελείται από 22 ορόφους. Αν και δεσπόζει στο λιμάνι εδώ και 45 χρόνια, ποτέ δεν αξιοποιήθηκε για διάφορους λόγους. 

Πριν από ένα χρόνο, υπεγράφη η σύμβαση αξιοποίησης του εμβληματικού κτιρίου.Η κοινοπραξία της Dimand-EBRD και της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ ανέλαβε να το μετατρέψει σε συγχρονο κτίριο γραφείων και εμπορικών χρήσεων. 

H Μαρία Τουτουδάκη, marketing manager της Dimand, μας είπε περισσότερα για το project: “Η έκθεση είναι μόνο ψηφιακή. Το κτίριο δεν είναι προς το παρόν προσβάσιμο, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται. Όλες οι φωτογραφίες ταβήχθηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, όταν ο Πύργος Πειραιά είχε φωταγωγηθεί. Η φωταγώγηση ήταν η πρώτη δράση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη YARD. Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες με επίκεντρο τον Πύργο, τις οποίες προετοιμάζουμε”.

Η έκθεση προβάλλεται στο piraeus.gov.gr/seethelight  και στον σύνδεσμο https://youtu.be/AZv3uL7HX4o

Μαρία Δένδια