Η Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ και ο αγαπημένος chef Σωτήρης Κοντιζάς γιόρτασαν οκτώ χρόνια δημιουργικής συνεργασίας, προσφέροντας σε νέους από όλη την Ελλάδα οκτώ πλήρεις υποτροφίες διετών σπουδών στη Μαγειρική, τη Ζαχαροπλαστική και τη Φιλοξενία. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να στηρίξει ταλαντούχους ανθρώπους με πάθος και όραμα, που όμως δεν διαθέτουν τα απαραίτητα οικονομικά μέσα.
Η διαγωνιστική διαδικασία περιλάμβανε δύο στάδια: αρχικά οι υποψήφιοι κατέθεσαν αίτηση συνοδευόμενη από τη δική τους οπτική για τον κόσμο του Τουρισμού και της Γαστρονομίας. Στη συνέχεια, ειδική επιτροπή της ΑΚΜΗ και ο Σωτήρης Κοντιζάς ξεχώρισαν την «Elite 20», η οποία συμμετείχε σε Bootcamp με κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Η ανακοίνωση των τελικών νικητών από τον ίδιο τον chef ήταν συγκινητική, με τις αντιδράσεις των σπουδαστών να αποτυπώνουν τη σημασία της ευκαιρίας.
Η συνεργασία ΑΚΜΗ – Κοντιζά έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της με σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις, όπως το ετήσιο POP-UP Restaurant Project, που δίνει σε σπουδαστές τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία λειτουργίας ενός fine dining εστιατορίου. Η πρωτοβουλία αυτή απέσπασε Χρυσό Βραβείο στα Education Leaders Awards 2025 για τον βιωματικό χαρακτήρα της.